Szijjártó kéresse be az orosz nagykövetet az '56-os hősöket fasisztázó tankönyv miatt!

Nem fasiszta csőcselék, hanem magyar hazafiak voltunk, akik szabadon szerettek volna élni a saját országukban – mondta Pongrátz Gergely 1956-os hős, aki aztán '56 lyukas zászlaját átadta a Jobbik ifjainak.

Brenner Koloman azzal kapcsolatban fordult kedden a nyilvánossághoz, hogy a putyini Oroszország központi megrendelésre készült, új történelem tankönyve nyugatról pénzelt fasiszta lázadásnak állítja be az 1956-os forradalom és a szabadságharc eseményeit.

Felszólította Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy Oroszország nagykövetét azonnal kéresse be a hivatalába. Mivel az ellenzéki párt véleménye szerint a történelemhamisító tankönyv léte nagyon komoly megsértése az '56-os szabadságharcosok emlékének és az egész magyarságnak, ezért követelik, hogy a külügyminiszter a diplomáciai szokásoknak megfelelően tiltakozó jegyzéket is adjon át, amiben fejezze ki, hogy "ez a tankönyv a kommunista Szovjetunió ideológiáját tükrözi."

A szovjet hősi emlékművet szállítsák el a Szabadság térről! A mi politikai közösségünk véleménye nem változott: Ruszkik haza!