Képviselőink

Videók

Kedvenc könyvek

Életrajz

1978. augusztus 20-án született Gyöngyösön. Nagyszülei mindkét ágról Heves megyei parasztemberek voltak. Apai nagyapja, Vona Gábor Erdélyben esett el a Torda melletti csata során. Szülei ma már nyugdíjasok. Édesanyja a Polgármesteri Hivatalnál dolgozott, édesapja kőműves volt. Egy bátyja van. Feleségével 2003-ban házasodtak össze, gyermekük, Benedek 2005-ben született.

Az általános iskolát és a középiskolát Gyöngyösön végezte. A Berze Nagy János Gimnáziumban tett érettségije után 1996-ban felvételt nyert az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára történelem szakra. Egy évig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar hittanári szakának, három évig az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar pszichológia szakának is hallgatója volt. Történészi diplomáját 2002-ben szerezte, szakdolgozatát az 1947-es kékcédulás választásokról írta. Angol nyelvből C típusú középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

2004-től oktatásszervezőként dolgozott. 2006-tól 2010-ig az üzleti szektorban helyezkedett el, ahol értékesítői feladatokat látott el egy biztonságtechnikai, majd egy szoftverfejlesztő cégnél.

22 évesen, 1999-ben alapító tagja, majd koordinációs igazgatója volt a Jobboldali Ifjúsági Közösségnek (Jobbik). 2001-ben alapító elnöke lett a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége első egyetemi szervezetének. 2002-ben Orbán Viktor meghívására rész vett a Szövetség a Nemzetért Polgári Körben, amelyből 2003-ban saját elhatározásából kilépett. 2003-ban alapító tagja volt a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak, amelynek első Kongresszusán alelnökké választották. 2006-ban a párt Tisztújító Kongresszusán a párt elnökévé választották a küldöttek. Ebben a tisztségében azóta négyszer erősítette meg a tagság.

A Magyar Országgyűlésben 2010 óta dolgozik,  az országgyűlési választásokon a Jobbik Heves megyei lista vezetőjeként szerzett mandátumot. A 2014-es választásokon az országos lista vezetőjeként került be a Parlamentbe, ahol frakcióvezetőként folytatta a munkát. 2011 óta az Országgyűlés Külügyi Bizottságának tagja.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felkérésére 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is miniszterelnök-jelöltként vesz részt az országgyűlési választásokon.

Javasolt hírek

A magyar demokrácia fekete szerdájának nevezte Vona Gábor pénteki nemzetközi sajtótájékoztatóján a Jobbik elleni ÁSZ-tám

Országos elnökség

Képviselőink