Étel- és ruhaosztás Pestszentlőrincen

2012-03-20 09:31

A szegénység a pénzhiányon túl a kulturális és azon belül a társadalmi tőke hiánya, mely által az emberek, olyan tartósan fennálló hátrányos helyzetbe kerülnek, amiből pusztán saját erejükből csak ritkán képesek kimászni!
…Ebben a helyzetben vergődik országunk lakosságának 90%-a, melynek oka egyre jobban kristályosodik.

Kerületünkben, sok jó ember összefogásának eredményeként március 10-én ruha- és ételosztást tartott a JOBBIK XVIII. kerületi szervezete, helyi Ifjúsági Tagozata és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. A Polgármesteri Hivatal, a XVIII. kerületi vezetés közbenjárására, térítésmentesen bocsátotta rendelkezésünkre mindazokat az eszközöket, amelyek hasznosan egészítették ki a programot.

A 80 zsáknyi ruhát jó szándékú emberek bízták ránk, valamint belőle a Vöröskereszt helyi szervezete is eljuttatott hozzánk néhány zsákkal. A 300 adag babgulyáshoz szükséges alapanyag költségének ellenértékét Dr. Berényi András ügyvéd úr, kerületi támogatónk ajánlotta fel. Mindehhez a szép időt, mint mindenkor a Jóisten adta.

Hajnali fél ötkor egy álmoskás, de annál lelkesebb csapat gyülekezett a Lőrinci piac előtti parkolóban. Előbb Holdanyácska, majd később Napfivér segített minket önzetlenül a munka elvégzésében. Reggel nyolckor már álltak a sátrak és készült a finom gulyás, melyet az érdeklődők örömmel fogadtak. Közben fogytak a Barikád és Hazai Pálya című újságok, valamint a kerületi hírlevél, ami nem csoda, hiszen nem kis hiánypótlást tölt be a magát objektívnek hirdető ölebmédiában. Tíz óra felé, már körülülték az összes asztalt és mindenki türelmesen várta, hogy pontos időben fogyaszthassák a levegőben már izgatóan áradó illatú finom étket. Közben a gondosan kikészített ruhák rendre elfogytak és a babgulyás sem késlekedett.

Talán nem kéne az unalomig emlegetni, de az összefogás, a segíteni akarás, egy csepp törődés egymás iránt, rengeteget számít ebben az érzéketlenné vált világban. Ugyan szomorú volt látni az igényt arra a hiányra, amit csak szolidan, apró ízeiben próbáltunk orvosolni, de annál nagyobb lett bennünk a hit, hogy az út, amit kitűztünk magunk előtt, azt végig kell járnunk!

További képek az eseményről.

Videó az eseményről.

A Magyar Időkre került a hét második felére a sor.
Ismét elmarasztalta a bíróság a Habony-művek egyik zászlós hajóját!
Újabb településen bontott zászlót a legerősebb ellenzéki párt!
Valójában, egy alapja van a Fidesz felvetésének: a szegediek félelmére alapozva riogasson a Soros-tervvel!
A Fideszt ezer és ezer sötét ügy köti össze az MSZP-vel és Gyurcsányékkal.
A szakma rossz feltételei és a folyamatos kivándorlás miatt a háziorvosi alapellátás is olyan terület lett, ahol égető emberhiány van.

2017 november