Híreink

Székely zászló - kitűzni vagy begyűrni?

2013-02-28 19:37
-A +A

A teljes Kárpát-medencei magyar nemzeti közösség érdekeit szem előtt tartva Tokody Marcell Gergely, a Jobbik önkormányzati képviselője 2013. február 4-én előterjesztést nyújtott be a Kőbányai Önkormányzathoz, melyben kérte a székely zászló kitűzését a Polgármesteri Hivatal homlokzatára.

Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság február 14-én tárgyalta, a Képviselő-testület pedig február 21-én tárgyalta volna.

Tokody Marcell portálunknak elmondta, a bizottsági támogatást megkapta az előterjesztés, majd még aznap a kerület egyik fideszes alpolgármestere kitűzte a székely zászlót a hivatal épületére. Emiatt az  előterjesztés okafogyottá vált, így a jobbikos képviselő visszavonta, a képviselő-testületi ülésen már nem volt napirenden.

A visszavonással együtt egyetlen kérése volt csupán, mégpedig az, hogy a zászló maradjon kint mindaddig, amíg a román soviniszta politikusok és az eljáró hatóságok be nem fejezik az elszakított véreink elleni jogsértéseket. Tokody nem ragaszkodott hozzá, hogy a Jobbik érdeme legyen a kezdeményezés, a lényeg, hogy megvalósult.

Kis idő múltán azt kellett látnia azonban, hogy a székely zászló méltatlanul összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve van beledugva ugyanabba a zászlótartóba, amelyben a kőbányai zászló is helyet foglal.

"A hivatali homlokzat fő helyén, a bejárat fölött a magyar nemzeti lobogó volt látható, mellette pedig az uniós rongy éktelenkedett. Annak az Európai Uniónak a zászlaja, amely Magyarországot folyamatosan pénzügyi nyomás alatt tartja és zsarolja, szuverenitást, önrendelkezési jogát csorbítja. Olyan zászló, amely a nemzetek eutanáziáját jelképezi, és amelyet nem hat meg a százezrek éhezése és nélkülözése, ugyanakkor azonnal lázasan tiltakozik és fenyegetőzik a tyúkketrecek mérete miatt, vagy éppen legújabban szankciókkal fenyegeti Magyarországot, amiért a magyar ember szabadon megfőzheti a maga és hozzátartozói számára a pálinkát" - mondta a képviselő.

Ezt a zászlót vette le a képviselő a mai napon, és tette a helyébe a székely zászlót. Méltó helyére, úgy, hogy a lobogása a magyar nemzet szabadságért vívott letörhetetlen küzdelmét jelképezhesse az arra elsétálók számára.

"Van, amikor elérkezik a cselekvés ideje, és igen, ilyenkor mozdulni kell, ki kell állni nemzetünkért. Ha mi nem tesszük meg, senki más sem fogja megtenni helyettünk" - tette hozzá a képviselő.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Mivel Rogán Antalnak a Jobbik szerint nem fontos a székelyek ügye, helyette Szilágyi György tűzte ki a párt nevében a sz
Elutasította az MSZP-s polgármester, mégis lobog a székely zászló Marcaliban – jobbikos kezdeményezésre.
A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 August