Székely zászló - kitűzni vagy begyűrni?

2013-02-28 19:37

A teljes Kárpát-medencei magyar nemzeti közösség érdekeit szem előtt tartva Tokody Marcell Gergely, a Jobbik önkormányzati képviselője 2013. február 4-én előterjesztést nyújtott be a Kőbányai Önkormányzathoz, melyben kérte a székely zászló kitűzését a Polgármesteri Hivatal homlokzatára.

Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság február 14-én tárgyalta, a Képviselő-testület pedig február 21-én tárgyalta volna.

Tokody Marcell portálunknak elmondta, a bizottsági támogatást megkapta az előterjesztés, majd még aznap a kerület egyik fideszes alpolgármestere kitűzte a székely zászlót a hivatal épületére. Emiatt az  előterjesztés okafogyottá vált, így a jobbikos képviselő visszavonta, a képviselő-testületi ülésen már nem volt napirenden.

A visszavonással együtt egyetlen kérése volt csupán, mégpedig az, hogy a zászló maradjon kint mindaddig, amíg a román soviniszta politikusok és az eljáró hatóságok be nem fejezik az elszakított véreink elleni jogsértéseket. Tokody nem ragaszkodott hozzá, hogy a Jobbik érdeme legyen a kezdeményezés, a lényeg, hogy megvalósult.

Kis idő múltán azt kellett látnia azonban, hogy a székely zászló méltatlanul összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve van beledugva ugyanabba a zászlótartóba, amelyben a kőbányai zászló is helyet foglal.

"A hivatali homlokzat fő helyén, a bejárat fölött a magyar nemzeti lobogó volt látható, mellette pedig az uniós rongy éktelenkedett. Annak az Európai Uniónak a zászlaja, amely Magyarországot folyamatosan pénzügyi nyomás alatt tartja és zsarolja, szuverenitást, önrendelkezési jogát csorbítja. Olyan zászló, amely a nemzetek eutanáziáját jelképezi, és amelyet nem hat meg a százezrek éhezése és nélkülözése, ugyanakkor azonnal lázasan tiltakozik és fenyegetőzik a tyúkketrecek mérete miatt, vagy éppen legújabban szankciókkal fenyegeti Magyarországot, amiért a magyar ember szabadon megfőzheti a maga és hozzátartozói számára a pálinkát" - mondta a képviselő.

Ezt a zászlót vette le a képviselő a mai napon, és tette a helyébe a székely zászlót. Méltó helyére, úgy, hogy a lobogása a magyar nemzet szabadságért vívott letörhetetlen küzdelmét jelképezhesse az arra elsétálók számára.

"Van, amikor elérkezik a cselekvés ideje, és igen, ilyenkor mozdulni kell, ki kell állni nemzetünkért. Ha mi nem tesszük meg, senki más sem fogja megtenni helyettünk" - tette hozzá a képviselő.

alfahir.hu - jobbik.hu