Híreink

Határozott fellépést a magyar állampolgárokat Kárpátalján ért támadások kapcsán!

2013-03-18 15:37
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban elítéli az ukrán szélsőségesek újabb magyarellenes akcióját. A soviniszták az elmúlt hét végén már arra vetemedtek, hogy ártatlan gyermekeket támadjanak meg. Az ungvári kiránduláson tartózkodó magyarországi 7-8. osztályos tanulók március 15-e alkalmából kokárdát viseltek, ám ukránok egy csoportja körbevette őket, és mindannyiukról letépték a magyar trikolórt. Vélhetően ugyanez a feldühödött csőcselék támadott meg a nap folyamán egy magyarországi pedagóguscsaládokból álló csoportot is, és az ő kokárdáikat is letépték. A történteket még döbbenetesebbé teszi a résztvevők beszámolója, elmondásuk szerint támadóik a kerítéshez szorították védtelen honfitársainkat, fasisztáknak és náci magyaroknak nevezték őket.

Sajnos ismét nyilvánvalóan megmutatkozott, hogy mi a következménye annak, ha egy állam nem védi meg a területén élő nemzeti kisebbségeket. Ukrajnában rendszeres a magyar emlékművek meggyalázása, az ott élő magyarság zaklatása, miközben az ukrán állam egyáltalán nem érzi fontosnak, hogy a regionális nyelvek használatát biztosító törvényt a magyar nyelv esetében Kárpátalján is betartassa. De ezt sajnos a magyar kormány sem követeli tőle. Az előzmények után nem lepődhetünk meg azon, hogy az ukrán szélsőségesek már úgy érzik, bármit megtehetnek.

Örömmel értesültünk arról, hogy az ungvári magyar konzulátus azonnal a bajbajutottak segítségére sietett. Felháborítónak tartjuk ugyanakkor, hogy a magyar kormánynak határozott fellépés helyett ebben a gyalázatos ügyben is csak a szokásos semmitmondásra futotta, amikor Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár „megdöbbenéssel értesült” a történtekről, illetve „reményének adott hangot, hogy az ungvárihoz hasonló esetek a jövőben nem fordulnak elő”.

A Jobbik szerint nem megdöbbeni meg reménykedni kellene, hanem világossá tenni, hogy Magyarország nem tűri az ilyen és ehhez hasonló atrocitásokat! Felszólítjuk ezért a magyar diplomáciát, hogy követelje a támadók mielőbbi felelősségre vonását, és tegye nyilvánvalóvá, hogy Ukrajnának kötelessége megvédenie a magyar nemzeti közösség tagjait, valamint a Kárpátaljára érkező magyarországi látogatókat.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Budapesten járt és ellenzéki, valamint kormánypárti képviselőkkel találkozott a börtönből tavaly év végén kiszabadult ké

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 October