Képgalériáink

"Kiút a gyarmati helyzetből" - Balczó Zoltán tartott előadást Ajkán

Balczó Zoltán, az Országgyűlés alelnöke tartott lakossági fórumot Ajkán, a Kaszinóban.

A fórumon megjelenteket a rendezvény házigazdája, Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, a Jobbik Ajkai Szervezete, valamint megyei elnöke köszöntötte.

A Jobbik országos alelnöke előadása előtt Dobó Zoltán, a Jobbik megyei alelnöke, a Megyei Közgyűlés tagja a dohányboltok tulajdonlása körül kialakult helyzetről beszélt. Mint mondta, a „Nemzeti Dohányboltok” koncessziós jogait legtöbb esetben kormány közeli barátok nyerték el. Így volt ez sok más frekventált település mellett Tapolcán is, ahol a kiadható összes koncessziós jogot egyetlen, a városban jól ismert, a kormánypárthoz közel álló vállalkozó, illetve az ő neje, valamint alkalmazottja nyerte el, ráadásul úgy, hogy eddig nem a cigaretta árusításában utaztak.

Balczó Zoltán felvezetőjében hangsúlyozta, hogy hazánk jelenleg gyarmat, ezért is kapta előadása a " Kiút a gyarmati helyzetből" címet. Magyarország jelenleg korlátozva van mind a törvényalkotás, mind a bank- és monetárispolitika, mind a gazdaságpolitika terén.

Balczó Zoltán kitért a magyar föld kérdésére is, a jövő évtől ugyanis nem lehet korlátozni a külföldiek földvásárlását, az EU pedig nem engedi, hogy törvényekkel védjük meg a magyar megmaradás zálogát, a termőföldet. A költségvetés kapcsán kiemelte, azt is az unió hagyja jóvá, mely aktus  a valódi gyarmati státusz bizonyítéka.

Hangsúlyozta, hogy az adókedvezmények 97%-a a külföldi vállalatok zsebében landol, miközben folyamatosan csődölnek be a magyar vállalkozások. Bár a kormány mindent az államadósság csökkentésének rendel alá, az emberek megtakarításait dobja egy feneketlen kútba, a küzdelem nem hatékony, hiszen a Fidesz kormányra kerülése óta 2300 milliárd forinttal nőtt az államadósság. - tudtuk meg Balczó Zoltántól, aki a cigányság helyzetéről is beszélt a fórumon.

Ferenczi Gábor, a Jobbik megyei elnöke, országgyűlési képviselő hozzáfűzte, Magyarország függetlensége csak az önálló magyar nemzetgazdaság  felépítésével érhető el, ez pedig elképzelhetetlen a magyar kis- és középvállalkozások helyzetbehozása nélkül. A Jobbik helyi politikusa elképesztőnek nevezte, hogy a Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén Lasztovicza Jenő, a közgyűlés fideszes elnöke azzal intézte el azoknak a magyar cégeknek a sorsát, melyeknek a MAL Rt. kisebb-nagyobb összegekkel tartozik, hogy, mint mondta, nem az állam feladata ezeknek a cégeknek a megmentése. Ferenczi Gábor hangsúlyozta, amíg a meglévő munkahelyek megmentését a kormány nem érzi feladatának, addig felesleges és álszent dolog munkahelyteremtésről beszélnie. :Végezetül leszögezte: ma már nem az számít, hogy valaki bal vagy jobb oldalinak mondja magát, hanem hogy nemzetben gondolkodik-e, hiszen csak egy komoly összefogással érhető el a büszke, önálló, szabad Magyarország.

Bakonyi Hírmondó - jobbik.hu

2013. 04. 27.
Ebben a galériában 8 fotó található.

Legfrissebb híreink

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.
A lemaradt bérekről az Országos Bírói Tanács tavaly decemberben közleményt adott ki.
Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe