Bajnai ellen tüntetettek Dunaszerdahelyen

2013-05-04 10:58

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felvidéki tagjai és szimpatizánsai ellentüntetést szerveztek a Dunaszerdahelyen kampányoló Bajnai Gordon ellen. Mindez röviddel az után történt, hogy az Együtt 2014 küldöttségének Pozsonyban ellopták az autóját.

Bajnait Pozsony után Dunaszerdahelyen is a szlovák-magyar vegyes párt, a MOST-HÍD helyi vezetői látták vendégül. Az épületet, melyben a nyilvános rendezvényt tartották, egy helyi biztonsági cég emberei biztosították, bármiféle azonosító vagy cégjelzés nélkül, a biztonságiak főnöke a helyiek szerint alvilági kapcsolatairól ismert. Az ellentüntetők közül többen szerettek volna bejutni, hogy kérdéseiket egyenesen Bajnainak tegyék fel, de az ajtónállók ebben megakadályozták őket.

A kérdésre, hogy miért nem mehetne be, a főnök válasza csak ennyi volt: „mert nem”.

Bajnait érkezésekor az ellentüntetők „cionista bérenc”-nek” és „IMF helytartó”-nak nevezték, a táblájukon pedig a „2004 DECEMBER - NEM FELEJTÜNK!” szöveg volt olvasható, utalásként a 2004-es népszavazás gyalázatos baloldali kampányára.

A tüntetők szóváltásba keveredtek a szlovák pénzekből működtetett magyar nyelvű parameter.sk hírportál riporterével is, mely oldalon rendszeresen jelennek meg magyargyalázó cikkek.

Jobbik Felvidék - jobbik.hu