Híreink

Álságos az Európai Unió aggódása az alapjogokért

2013-07-02 17:41
-A +A

Az Európai Parlamentben ma zajlott az úgynevezett Tavares-jelentés vitája, amely ismételten rámutatott az Európai Unió gyalázatos kétarcúságára és arra a tényre, hogy az alapvető jogok csak és kizárólag a politikai játszmák szintjén fontosak az UNIÓ döntéshozói számára.

Rui Tavares Magyarország elleni kirohanását az EU alapjogi chartájának idézésével kezdte, amely hangzatos felsorolást tartalmaz az alapjogokról úgymint egyenlőség, jogállamiság, emberi jogok, ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait is. Ezeket a jogokat szerinte mindenkinek tiszteletben kell tartania, mert ezek az Európai Unió alapját képezik. Ezzel egyet is lehetne érteni, azt azonban elfelejtette Tavares úr megemlíteni, hogy két ország, Nagy-Britannia és Lengyelország eleve felmentést kapott a charta alkalmazása alól, Csehország pedig a súlyosan rasszista Beneš-dekrétumok megvédése érdekében zsarolta ki magát az alapjogi charta hatálya alól. Úgy tűnik, ezek az alapértékek a magyar emberek és a magyar kisebbség jogainak megvédése esetében mit sem érnek, ezért kimondhatjuk, hogy az EU megbukott az alapjogok védelme terén, és csak egy álságos politikai cirkusszá vált az alapjogokért való aggódà ¡sa.

Jól példázza az Európai Parlament komolyságát, hogy a szocialisták frakcióvezetője, Hannes Swoboda egyik fő problémája, hogy egyre több Horthy-szobrot állítanak Magyarországon, az osztrák zöldek képviselőjének pedig Szaniszló Ferenc – időközben visszaadott – kitüntetése fájt legjobban.

A Jobbiknak nem feladata, hogy megvédje a kormányt, hiszen az a látszatszabadságharc, amit Orbán Viktor vív, nem vezet sehová. Kötelességünk viszont egyrészt felhívni a figyelmet az EU birodalmi törekvéseire, másrészt a magyar kormánytól olyan valódi lépéseket követelni, mint például csatlakozási szerződésünk újratárgyalása a termőföld védelmében, vagy a hatékony fellépés a határon túli magyarok érdekében. A Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontja, hogy csakis a Nemzetek Európája jövőkép elfogadható Magyarország számára, és el kell utasítani az Európai Egyesült Államok gondolatát. Ezért szorgalmazzuk továbbra is, hogy a magyar emberek döntsenek az európai uniós tagságunk fenntartásáról népszavazás keretében.

Staudt Gábor országgyűlési képviselő

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Én arra kérem a képviselőtársaimat, akik a vitában most felszólalnak, hogy döntsük el, most kinek drukkolunk: Magyarorsz
Felszólítjuk a kormányt, hogy egyértelműen foglaljon állást az egységesítés ellen.
Kovács Bélával a közelgő EP-választásokról, a Jobbikot is magába foglaló európai pártról, az AEMN-ről, a határon túli mu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 September