Ügyfélközpontú, költséghatékony és modern közigazgatásért küzd a Jobbik

2013-08-15 14:39
A Jobbik Magyarországért Mozgalom - felismerve a magyar közigazgatás fejlesztésének rövid- és középtávon megvalósítható lehetőségeit - határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

A határozati javaslatban (http://www.parlament.hu/irom39/11903/11903.pdf) nem hangzatos ígéretek vannak, hanem tényekkel alátámasztott, a világ egyes fejlettebb országaiban már a gyakorlatban is működő technikai megoldások. Az ígéretekből és a drága, ugyanakkor eredményesnek aligha nevezhető projektekből az elmúlt bő két évtized alatt már éppen elég volt, itt az ideje a cselekvésnek.

Amennyiben a határozati javaslatban foglaltakat a kormány végrehajtja, akkor végre olyan állami működést tapasztalhatnak majd a magyar emberek, ahol érezhetik, hogy a közigazgatás értük van. Nemcsak alávetettjei, hanem birtokosai és cselekvő részesei is a hatalomnak.

A szakmai koncepciónk elsődleges céljai között szerepel az állami alkalmazottak jobb anyagi megbecsülése, mégpedig úgy, hogy a csókosok helyett a valóban minőségi munkát végzők vigyenek haza több pénzt, ezen kívül további célunk a bürokrácia és a felhasznált papírmennyiség csökkentése, mely környezetvédelmi szempontból is előnyös, a költségek jelentős csökkentése mellett.

Modern technikai megoldások, jobb megbecsülés, gyors ügyintézés, környezetkímélő és költséghatékony megoldások - ez áll a magyar közigazgatási korszakváltás programjában

Volner János, a Jobbik alelnöke, frakcióvezető-helyettes és Tokody Marcell, a párt szakértője
jobbik.hu