Híreink

A Jobbik kiáll a valódi családvédelemért

2013-08-16 12:02
-A +A

Az utóbbi napokban újra felmerült, hogy a kormányzat végiggondolja a Jobbik által évek óta erőltetett megoldási forma, a családi csődvédelem (vagy más néven magáncsőd) intézményének bevezetését. Ennek eddigi halogatása különösen fájó mulasztás annak tükrében, hogy a ciklus elején maga a KDNP is kampányolt e segítő forma népszerűsítésével. 

A Jobbik azonban óva inti a kormányzatot attól, hogy az eddig kiszivárgott hírek szerint „csődgondnokot” küldjön a családokhoz, akik majd megszabják a családfőnek, mire költheti a família pénzét – magyarán mehet-e a gyerek jó iskolába, vagy nyaralhat-e egy rövid ideig. A Jobbik semmi szín alatt nem szólna bele a családok életébe, ellenben a magáncsőd intézményének bevezetését olyan formában képzeli el, hogy ingyenesen biztosíthatunk az érintett polgà ¡rok részére jogvégzett közvetítőt, aki tárgyalhat a hitelező pénzintézettel, elérve egy új megállapodást. Emellett csak tisztességes megegyezés elérésében segédkezhet, amelyet megelőzi az, hogy az indokolatlan banki áthárításokat terheljék vissza a szabályokat megszegő pénzintézetre. A magáncsőd ily módon segíthet elérni, hogy az adósok csak a vállalható terheket fizessék, immáron tisztességes feltételek mellett, továbbá szakértőinek feladata volna közvetíteni a család és a munkaerőpiac között is, hiszen az eladósodás a legtöbbször valamelyik (vagy mindkét) szülő munkahelyének elvesztésével jár együtt. Emiatt szükséges, hogy a bajba jutottak igénybe vehessék az elérhető átképzési programokat, majd a későbbiekben nagy eséllyel nyerhessenek el hosszú távon működő, képességeiknek megfelelő álláshelyeket.

Tisztában vagyunk vele, hogy a hosszú távú megoldás felé csak az vezethet, ha hazánkban tisztességes munkáért reális és tisztességes bért fizetnek. Ugyanakkor amíg ezt el nem érjük, álláspontunk szerint addig is jár a családoknak egy olyan fokú védelmi forma, ami a cégeket megilleti.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Miközben az Orbán-kormány az elesettek védelmezőjének szerepében tetszeleg, ismételten megtagadták a segítő kéz nyújtásá
A Jobbik üdvözli a devizahitelesekért történő kiállást
Felszólítjuk a kormányzatot arra, hogy haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz a demonstrációt összehívókkal és minden mé

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 November