Híreink

Kárpátaljai ruszinok állnak ki a Jobbik mellett

2013-09-05 19:22
-A +A

Az alfahir.hu kedden beszámolt róla, hogy a Podkarpatska Rus nevű ruszin szervezet a Jobbik és a Szvoboda ukrán párt kárpátaljai tevékenységének betiltását követelte. A kárpátaljai ruszinok megyei szövetségének vezetője, Ladislav Lecovics csütörtökön felháborodásának adott hangot, hogy a Kárpátalja népeihez toleráns Jobbikot a soviniszta Szvobodával említették egy lapon.

Lecovics véleménye szerint Kárpátalja lakosságának nagyobb részét a ruszinság képezi, akik ezer éve különböző nemzetiségekkel élnek együtt. Mint írja, a ruszinok egy kulturált és toleráns nép, amely minden nemzetiséggel békében él. "Nagyon szoros kötelék fűz minket a magyarokhoz. Mi támogatjuk a Jobbik kárpátaljai tevékenységét, mert céljaink és nézeteink egyeznek!" - olvasható a mukachevo.net ukrán nyelvű hírportálon.

"A ruszinok elítélik a soviniszta-nacionalista Szvoboda párt tevékenységét, akik valóban nemzetiségi viszályt szítnak. Tűrhetetlen dolgokat művelnek, nevezetes ruszin és magyar vezetők emlékműveit rongálják meg, összefirkálják házak falait különböző feliratokkal, ruszin-és magyarellenes tüntetéseket rendeznek" - írja a megyei vezető.

Ladislav Lecovics szerint senkinek nincs joga, hogy Kárpátalja lakosságának nevében elitélje a Jobbik tevékenységét, hisz a Jobbik nagyon toleráns Kárpátalja népeihez.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Az EP áprilisi plenáris ülésén elfogadták a Szerbia uniós integrációjához vezető úttal kapcsolatos ún.
Sajnálatos módon még Európában is vannak szomorú példái a vallási közösségek elleni erőszaknak és hátrányos megkülönbözt
A Jobbik Magyarországért Mozgalom felvidéki tagjai és szimpatizánsai ellentüntetést szerveztek a Dunaszerdahelyen kampán

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 December