Híreink

Angela Merkel pálfordulása: a Birodalom építésének vége?

2013-09-20 14:31
-A +A

Angela Merkel német kancellár mindeddig az Unió egyre szorosabb integrációjának híve, az Európai Egyesült Államok koncepció megvalósításának zászlóvivője volt. Többször felvázolt víziójában a tagállamok szuverenitásuk egészét egy brüsszeli, valamennyi politikai és gazdasági kérdésben központi döntést hozó uniós kormányra bízták volna, elfogadva saját szerepük regionális önkormányzati szintre redukálását. Merkel most világossá tette, hogy irányt vált az uniós politikában a vasárnapi parlamenti választás után felálló új német kormány – akkor is, ha ő marad a kormányfő. Véleménye szerint nem vált be az eddig követett módszer, a közösségi intézmények, mindenekelőtt az Európai Bizottság erősítése, ezért inkább a kormányok közötti együttműködésre kell támaszkodni. Azt is felvetette, hogy kompetenciákat helyezzenek vissza a Bizottságtól a tagállamokhoz.

Angela Merkel pálfordulása meg kell, hogy változtassa az Orbán-kormány uniós politikai gyakorlatát. A szavakban meghirdetett szabadságharcot valódi tettek mindeddig nem követték. Az Alaptörvény módosításának ellenzéki javaslatait megfontolás nélkül elvetette, majd brüsszeli homlokráncolásra azonnal törvénybe iktatta. A függetlennek titulált Magyar Nemzeti Bank esetében elfogadta, hogy azt az Európai Központi Bank és más uniós intézmények utasíthassák. Feladta a költségvetés szuverén megalkotásának jogát, rendre teljesítve az újabb és újabb uniós megszorítási igényeket, hozzátéve: amit Brüsszel tőlünk kér, az méltánytalan, szükségtelen és igazságtalan – de végrehajtjuk. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az önfeladást, és szerezze vissza az ország önrendelkezését.

A jövő májusi uniós parlamenti választás meghatározó lesz Európa népei számára. A Jobbik mindent megtesz annak érdekében, hogy erős választói felhatalmazással járuljon hozzá ahhoz, az Európai Egyesült Államok létrehozása helyett a nemzetek, a hazák Európájának koncepciója valósuljon meg.

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Nyílt levélben fordult Németország budapesti nagykövetéhez Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
A nemzetközi és a hazai sajtó többször is foglalkozott a Németországban dolgozó kelet-európai vendégmunkások egyre jelle
Vona Gábor fordul Orbánhoz kérdésével.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Szinte az összes párt beállt mögéjük.
A Jobbik ugyanazt mondja, mint 2016-ban: építsenek börtönöket!

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 February