Híreink

Utazási kedvezménnyel segítené a Jobbik a rendszeresen sportoló fiatalokat

2013-09-30 09:00
-A +A

A Jobbik határozati javaslatot terjeszt be az Országgyűlés elé a rendszeresen sportoló tanulók utazási kedvezményéről. A javaslat célja, hogy a szervezett keretek között sportoló fiatalok is legyenek jogosultak 90 százalékos kedvezményes utazási bérlet váltására a lakóhelyük és a sporttevékenységük helye között.

Kedvezményes bérletet a jelenlegi szabályok szerint csak a középiskolás és felsőoktatási intézménybe járó fiatalok válthatnak a lakóhelyük és az oktatási intézmény között. A vidéken és kistelepülésen élő fiatalok azonban gyakran nem tudnak azon a településen sportolni, ahol élnek vagy tanulmányaikat folytatják, ezekre az utazásokra pedig nem tudnak bérletet váltani, így a heti többszöri edzés is megterheli családok kasszáját. Emellett a nemzeti köznevelési törvény lehetővé teszi heti két testnevelésóra kiváltását versenyszerű sporttevékenységgel vagy szervezett edzéseken való részvétellel, ami ezekben az esetekben a 90 százalékos kedvezmény nélkül szintén jelentős terhet ró a középiskolásokra.

A Jobbik szerint segíteni szükséges a fiatalokat az egészséges életmódra törekvésben és a sportolási lehetőségekhez jutásban, így javasoljuk az utazási kedvezmény kiterjesztését. Ez elősegítené, hogy minél több fiatal sportoljon, ezért bízunk benne, hogy a kormány is támogatni fogja a javaslatunkat.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Kapcsolódó cikkek


Fotó: Gémes Sándor - szegedma.hu
Bérlakásprogrammal segítené a fiatalok lakáshoz jutását a párt, melynek ifjúsági tagozata komoly tagtoborzásba kezdett –
Megjelent a Jobbik Ifjúsági Tagozat hiánypótló, közösségünknek a legfontosabb értékekről vallott nézeteit tartalmazó Mag
A Jobbik azt kezdeményezi, hogy az állam vállalja át mindenki számára az első középfokú állami nyelvvizsga vizsgadíját.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 February