Híreink

Otthonokat a fiataloknak és beindítani a hazai termelést!

2013-10-21 12:52
-A +A

A Hét Vezér Terv első vezérelve az otthonteremtés. Erről tartottak konferenciát a Jobbik szervezésében.

Z. Kárpát Dániel a Jobbik pártalapítványának, a Gyarapodó Magyarországért alapítványnak a szakmai konferenciáján hangsúlyozta: a Jobbik 2010-es parlamentbe kerülése óta töretlenül hangsúlyozza: 140 ezres fizetésből lehetetlenség önálló lakáshoz jutni a semmiből. Ha mégis sikerülne, azt fönntartani volna képtelenség.

A kivándorlás leállításával olyan otthonhoz kell jutni a fiataloknak, ahol tudnak gyermeket vagy plusz egy gyermeket vállalni. emellett helyzetbe kell hozni a hazai építőipari vállalkozásokat, köztük azokat is fel kell támasztani, amelyek már csődbe mentek. A jelenleg csődhelyzetben lévő építőipar megmentésével sok tízezer magyar ember maradhatna a produktív szféra része, ahelyett, hogy segélyekre szorulnának. Magyarország pénzügyi egyensúlya inkább az előbbinek örülne, mint a második eshetőségnek.

Az Orbán-kormány az általa eddig otthonteremtésnek nevezett valamit eddig két pillérre alapozta. Az egyik az úgynevezett szocpol volt. Ez az ár- és négyzetméter maximalizálás miatt eleve kizárta a budapesti vagy főváros környéki lakáshoz jutás esélyét és valószínűségét. A magyar fiatalok többségét ezek miatt gyakorlatilag kizárta a rendszer. Olyannyira, hogy a 2011-ben erre elkülönített több, mint ötmilliárd forint szinte teljes egészében a kasszában, rendszerben maradt. A kormány gyakran hivatkozott az úgynevezett "otthonteremtési sorra" is, amelyből a lakhatásra vágyó fiatalok legfeljebb az árfolyamgát intézményével tudtak élni.

A Jobbik ehelyett a szakmai szervezetekkel folyamatosan egyeztetve bérlakásépítési rendszert dolgozott ki, mint Z. Kárpát hangsúlyozta, nem titkoltan osztrák mintát is alapul véve. Ennek részeként minősített magyar vállalkozókkal és beszállítókkal (!) építtetnének lakásokat, amelyeket a 8-10, vagy 6-8 éves futamidővel (attól függően, hogy alakulnak a piaci folyamatok), a piaci ár feléért bérelhetnének az első lakásra vágyó párok, vagy családok. A bérleti futamidő lejárta után pedig a bekerülési költségért cserébe meg is lehetne vásárolni a lakásokat 100 %-osan állami kamattámogatott hitelekkel, amit a Jobbik álláspontja szerint ki kell egészíteni a családi csődvédelem lehetőségével is. Ez a következő: ha a fiatal pár bajba kerül és az alacsony összeget is képtelenné válik fizetni, akkor a helyi önkormányzatnál vagy illetékes bíróságnál csődöt jelenthet, a kirendelt családsegítő viszont nem szólhat bele a családi kassza elosztásába, hanem új, tovább csökkentett részletben kell, hosszabbított futamidőben megegyezniük, ezzel egy időben a munkanélkülivé vált családtagot vagy családtagokat ingyenes állami átképzési programban kell részesíteni, hogy újra gyorsan helyet találhasson a munkaerőpiacon. Z. Kárpát hangsúlyozta: az ipar és a termelés fellendítéséhez abszolút elengedhetetlen nemzeti minimum a Jobbik álláspontja szerint, hogy a már említett, ma sokszor külföldi hátterű beszállítók is abszolút magyarok legyenek a leendő folyamatban.

A jobbikos politikus hangsúlyozta: ezzel egyrészt “hatalmas lökést” lehetne adni a magyar építőiparnak, másrészt pedig haza lehetne csábítani a külföldre vándorolt fiatalokat, illetve gyermekvállalásra lehetne ösztönözni a párokat és családokat. Hozzátette: számításaik szerint a pozitív gazdasági hatásokon keresztül így 10 éven belül visszahozná a ráfordított állami támogatást a program, amelybe ésszerű keretek között a közmunkások is bevonhatóak.

A konferencián szintén felszólaló Kovács László, a Banki Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesületének elnöke a saját programjukat ismertette. Eszerint egyesületük általában vidéki, kisebb települési önkormányzatokkal köt együttműködési szerződést. Az elnök szerint már ötven családnak így is segíteni tudtak. Kovács újságírói kérdésre elmondta, minden egyes településen csak "csomagban" tudnak gondolkodni, vagyis az otthonteremtést csak a munkahelyteremtéssel hajlandóak az érintett családoknak nyújtani.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A mai magyar vízgazdálkodás legnagyobb problémája az, hogy a vizeinket nem tudjuk megfelelő módon kezelni.
Az elmúlt héten bármilyen valós, kézzelfogható eredmény nélkül lezajlott budapesti Víz Világtalálkozó ismét bizonyította
A megoldás a tűzifa áfatartalmának huszonhétről öt százalékra történő csökkentése, amelyet a Jobbik – elsőként a pártok

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 September