Híreink

A Jobbik talpra állítaná az élelmiszer- és a feldolgozóipart

2013-12-13 14:06
-A +A

Az élelmiszer- és a feldolgozóipar talpra állítása, illetve a bányászat újraindítása is a Jobbik programjában szerepel - mondta a Jobbik elnöke kedden Domoszlón. Vona Gábor lakossági fórumát megelőzően tartott sajtótájékoztatót a Heves megyei településen.

"A Jobbik programjának három fő pillére van, kormányra kerülésünk esetén a munkahelyteremtéssel, a közbiztonsággal és az elszámoltatással kívánunk foglalkozni. A munkahelyteremtés, a rendteremtés és az igazságteremtés kormánya kívánunk lenni" - fogalmazott a nemzeti radikális párt vezetője.

Vona Gábor a munkahelyteremtésről azt mondta, "ha van munka, akkor minden van", akkor a dolgozók el tudják tartani a családjukat, tudják fizetni a számláikat, tudják taníttatni a gyermekeiket, tudnak vásárolni. Ez jó az egész országnak is, mert "pörög a gazdaság", az állam adóbevételekhez jut.

Hozzátette: most azonban nincs tisztességes munkájuk az embereknek. Vagy munkanélküliek, vagy a munkanélküliség elől elmenekültek az országból. Ha pedig van is munkájuk, rettegnek, hogy megmarad-e, vagy bosszankodnak az alacsony bérek miatt.

A Jobbik elnöke ugyanakkor arról beszélt, hogy lehet Magyarországon munkahelyeket teremteni, erre dolgozták ki a Hét vezér-tervet. A környék adottságaira figyelemmel ebből két elemet kell kiemelni - mondta. Ez az élelmiszer- és a feldolgozóipar talpra állítása, illetve a bányászat újraindítása.

Vona Gábor arról is szólt, hogy várakozásai szerint a gyöngyösi választókerületben közte, Horváth László (Fidesz) és Sós Tamás (MSZP) között fog eldőlni az országgyűlési képviselői mandátum sorsa. Ezért szeretne egy nyilvános vitát hármójuk között, amihez azonban a választókerület más képviselő-jelöltjei is csatlakozhatnak.

MTI nyomán – alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek


A Jobbik elnöke szerint sem Bajnai Gordontól, sem Orbán Viktortól nem várható megújulás Magyarországon.
Vona Gábor fordul Orbánhoz kérdésével.
Zircen és Balatonfűzfőn tartott lakossági fórumot Vona Gábor
A Jobbik elnöke hazánk legsúlyosabb problémájaként a munkahelyek hiányát emelte ki, ugyanis, mint mondta, a rengeteg sze

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Szinte az összes párt beállt mögéjük.
A Jobbik ugyanazt mondja, mint 2016-ban: építsenek börtönöket!

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 February