Híreink

2014 is a megszorítások éve lesz

2013-12-17 17:00
-A +A

Az Országgyűlés elfogadta Magyarország 2014. évi költségvetését. A Jobbik szomorúan tapasztalja, hogy az a megszorító politika, ami még a szocialisták Gyurcsány-Bajnai-korszakában kezdődött, töretlenül folytatódik tovább 2014-ben is - mondta el sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Azok a megszorító intézkedések, amelyeket az Orbán-kormány ciklusa első három évében bevezetett, tovább élnek, a szocialisták megszorító politikájához képest mindössze annyi a változás, hogy átcsomagolták azt - mondta el a költségvetésről Volner. Most látszólag a bankokra, energetikai és távközlési cégekre vetnek ki különadókat, gyakorlatilag azonban lehetővé teszik az adók áthárításást, így a valós teherviselő a magyar kisember, ők fizetik meg a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának árát.

A politikus szerint látható az is, hogy az elmúlt három év gazdaságpolitikája Magyarország versenyképességének romlását hozta, a korrupciós kockázatok azonban nőttek. Volner úgy véli, nem lehetünk optimisták a távolabbi kilátásokat illetően sem, ugyanis ha egyes területeken volt is növekedés az országban, az kizárólag a külföldi cégek tevékenységéhez volt kapcsolható, ezek a vállalatok azonban adatokkal igazolhatóan kivitték az országból a nyereséget.

Egy jóléti fordulat beállásához irányt kell váltani a gazdaságpolitikában. Volner János emlékeztetett: a Jobbik hét nagy fejlesztési tervet dolgozott ki a következő választási programjához, ez az úgynevezett Hét Vezér terv. Az országban munkahelyekre van szükség, hogy az embereknek jólétük, létbiztonságuk, az országnak adóbevétele, a vállalkozásoknak pedig megrendelésük legyen. Amíg a kizárólag megszorításokban gondolkodó Orbán-kormány nem tudja kialakítani ennek a feltételrendszerét, addig jóléti fordulatra sem lehet számítani.

A képviselő emlékeztetett: az Orbán-kormány megszorításokkal kivéreztette a magyar gazdaságot, majd mikor emiatt nem jött elég adó- és járulékbevétel, akkor a következő költségvetési évben újabb és újabb megszorítások bevezetésére került sor. Az adópréssel nehéz helyzetbe hozott vállalatoktól származó adóbevételek nem fedezték a költségvetés kiadásait, ezért újabb és újabb adókat vetettek ki, így jutottunk odáig, hogy rekordszámú adóbevételünk van. Mindez egy öngerjesztő gazdasági spirálhoz vezet, ami negatív irányba hat, Magyarország elszegényedését, az emberek létbiztonságának eltűnését és a fiatal, képzett munkaerő kivándorlását okozza. Ezzel a gazdasági pályával szakítanunk kell - zárta gondolatait a képviselő.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Kudarcot vallott a Fidesz-kormány felnőttképzési programja.
Gaudi-Nagy Tamás szerint ekkora összeget nem lehet visszafizetni, a bűnösöket pedig el kell számoltatni, és „megfizettet
A Jobbik saját sikerének tekinti, hogy a nemrég benyújtott 2014.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 September