Híreink

Megszorítás: Miskolcon már a tüdőszűrésért is fizetni kell

2013-12-30 13:51
-A +A

Miskolcon bármikor felütheti a fejét a TBC, köszönhetően annak, hogy a borsodi megyeszékhelyen megszüntették a lakosság kötelező tüdőszűrését: a 40 felettieket nem hívják be a vizsgáltra, a fiatalabbaknak pedig fizetniük kell érte.

Minderről Badány Lajos, a Jobbik miskolci alelnöke, országgyűlési képviselőjelöltje beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján. Mind mondta, miközben Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében helyi szinten elrendelték a kötelező tüdőszűrést, Borsod-Abaúj-Zemplénben a döntéshozók erről lemondtak, hivatkozva arra, hogy azt a TBC gyakorisága nem indokolja. Hozzátette ugyanakkor: a megye lakosságának jelentős része olyan körülmények között él, ami kedvez a betegség kialakulásának. A kötelező szűrővizsgálat megszüntetésével ők kikerültek az egészségügy látóköréből, így a TBC fellobbanása - főleg télen - csak idő kérdése.

A politikus szerint érthetetlen az is, miért szüntették meg Miskolcon a 40 év felettiek behívását, noha az ő évenkénti vizsgálatukat az OEP mindenképpen téríti. Ez azt is jelenti - folytatta -, hogy minden elmaradt szűrés a Semmelweis Kórház veszteségét növeli. Azt pedig elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben nagyon sok munkahelyen a tüdőszűrés a foglalkoztatás feltétele, a miskolciaknak ma már ezért is fizetniük kell, ha dolgozni szeretnének.

jobbik.hu

 

Kapcsolódó cikkek


Május 31-én 17.00-ra demonstrációt szervez a Jobbik a miskolci Semmelweis kórház elé, tiltakozásul az egészségügy szétve
A megyei egészségügyi ellátás erőltetett központosítása tavaszra megbéníthatja az ellátórendszert Borsodban.
A lelki betegségben szenvedő emberek ugyanúgy rendelkeznek az emberi méltóság, az egyenlőség elidegeníthetetlen jogával,

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 September