Híreink

Radikális változást az agráriumban is!

2014-01-09 12:39
-A +A

Magyar Zoltán szerint radikális változás kell az agrárkamara körül is, mivel a fideszes kör a gazdákra is rátelepedett.

A jobbikos képviselő szerint számos gazda felháborodással követi az agrárkamara körüli helyzetet. Ugyan a nemzeti párt is egyetértett, hogy kell új kamarai törvény, de a végeredmény - ahogy a Fidesztől megszokott - nem lett rózsás. Miután a kétharmad saját szájízére tudta szabni a szabályokat, túlságosan belelát a kamarai tagok adataiba - magyarázta Magyar Zoltán. Hozzátette, a vezetői pozíciókba szinte kizárólag fideszes Magosz-tagok kerültek, ezért a Jobbik megválasztása után nyílt, igazságos választást tart.

Elmondta: három ígérete van a Jobbiknak a kamarák körüli helyzet megoldására. Elsőként  a fű alatt létrehozott helyi bizottságokat megszüntetik, mivel ezek alkalmasak arra, hogy akár csak egy rendelettel döntésképes szervezetekké “varázsolják” őket.

A falugazdászok bérét emelni kell - tette hozzá a politikus -, mert alul vannak fizetve fontos munkájuk ellenére. Mint mondta, az államnak ez minimális kiadás, viszont nekik hatalmas segítség lenne.

Harmadik pontként a kamarai tagdíj eltörlését nevezte meg célnak, mivel a sávos díjfizetés ellenére sok gazdának - akiknek fontos a tagság az előnyei miatt - nehéz kigazdálkodni ezt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara volt az, akik tavaly a botrányos földtörvény mellett álltak ki. Azt írták tavalyi levelükben, hogy a magyar földet védi meg a törvény, pedig pont kinyitja a kaput a külföldi spekulánsok előtt.

A választással kapcsolatban tavaly márciusban Szilágyi Péter B-A-Z megyei jobbikos képviselő is kifejezte nemtetszését: rámutatott, hogy 19 megyében alig tíz százalékos volt a részvétel, hiszen nyilvánvaló volt a Fidesz rátelepedése az agráriumra. 

A kamara pénzét ugyanakkor előszeretettel költi a kormány: A Vidékfeljesztési Minisztérium egy évvel ezelőtt 22,8 millióért tartott rendezvényeket a kormány gazdaságpolitikájáról az agrárkamara pénzén, ráadásul a három, pályázatra meghívott vállalat közül kettő egy cégcsoport tagja volt.

alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek


Monostorpályiban tartott lakossági fórumot Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője április 13-án.
Civil szervezetek képviselői találkoztak a földforgalmi törvény ügyében.
Bő egy hónappal ezelőtt Bábonymegyer határában összegyűltek a gazdák, mert még 8 hektár föld sem maradt a helyi családok

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Szinte az összes párt beállt mögéjük.
A Jobbik ugyanazt mondja, mint 2016-ban: építsenek börtönöket!

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 February