Híreink

Népszavazást kezdeményez a Jobbik

2014-01-22 14:13
-A +A

Népszavazást kezdeményez a Jobbik utolsó lehetőségként, hogy megvédjék a magyar földet a május elsejei határidőig - jelentette be Vona Gábor pártelnök és Magyar Zoltán képviselő. 

Vona Gábor emlékeztetett, hogy a szombati évadnyitón is említette a népszavazást a föld védelméért. Mint fogalmazott, ez egy hangsúlyos kérdés, hiszen minden áron magyar kézben kell tartani a magyar termőföldet. Leszögezte: mindent megpróbáltak korábban parlamenten kívül és belül is, de hiába: a kormány nem enged. 

A május elseje, amikor lejár a földvásárlási moratórium, vészesen közel van - mondta el. A pártelnök szerint már régen garantálni kellett volna a tartós földvédelmet, ha kell, az EU-val szembehelyezkedve is. Rámutatott, ha talpra akarják állítani a feldolgozóipart, elkerülhetetlen a magyar föld magyar tulajdonban tartása.

Magyar Zoltán vette át a szót: mint magyarázta, a Jobbik azt szeretné elérni, hogy az EU-s csatlakozási szerződést módosítani lehessen, hiszen jelen állapotban a földvédelem nem garantálható. Ismertette, hétfőn nyújtották be a népszavazási kezdeményezést, ha átmegy, akkor kétszázezer aláírásra lesz szükség. 

Emlékeztetett arra is, hogy közel száz módosítójuk volt a földtörvényhez, de a Fidesz lesöpörte, és süket fülekre talált minden egyéb javaslatuk is. Több nemzetközi példa is bizonyítja, hogy lehetne lépni: legutóbb Bulgáriában szavazta meg a parlament a földvédelmet, Nagy-Britannia pedig a bevándorlók terén módosítana a csatlakozási szerződésen.

A baloldal 12, a Fidesz 8 évig volt hatalmon, mégsem tettek semmi épkézláb lépést a földvédelemért - szögezte le Magyar Zoltán. Maradtak a zsebszerződéssel birtokolt földek (ez egymillió hektár körül van), a Nemzeti Földalap körüli mutyiügyek és a május elsejei határidő is. 

Mint arról a képviselő beszélt, számos civil szervezet és gazdakör jelezte már, hogy segít aláírást gyűjteni, és csatlakoznak az aláírási kampányhoz is, de mindenekelőtt az OVB-n kell átmennie a kezdeményezésnek.

alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek


Civil szervezetek képviselői találkoztak a földforgalmi törvény ügyében.
A Jobbik szerint elkeserítő, hogy a hatóság és a kormány semmilyen lépéseket sem tesz ígéreteik ellenére a zsebszerződés
Csütörtökön jelenik meg a legfrissebb Bar!kád

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 February