Híreink

A magyar föld maradjon magyar kézben!

2014-02-06 22:07
-A +A

A Jobbik a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult, hogy benyújtsa népszavazási kezdeményezését a magyar föld védelmében - jelentette be sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a párt országgyűlési képviselője.


A radikálisok kérdése így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés olyan határozatot fogadjon el, amelyben felkéri a kormányt uniós csatlakozási szerződésünk módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy a magyar termőföld tulajdonjogát a magyar állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg?

A kezdeményezés azt szolgálja, hogy a magyar emberek végre kezükbe vegyék saját földjük sorsát, mivel a rendszerváltást követő kormányok elárulták a magyar föld ügyét, semmilyen garanciát nem tettek le azért, hogy a magyar föld továbbra is magyar kézben maradjon - mondta el Magyar Zoltán. A politikus emlékeztetett: májusban lejár a külföldiekre vonatkozó földvásárlási moratórium, innentől kezdve a magyarokkal azonos feltételekkel tudnak majd termőföldet vásárolni Magyarországon.

Magyar Zoltán megjegyezte: mikor az első Orbán-kormány gyalázatos csatlakozási szerződést írt alá az EU-val, azt ígérte, hogy később olyan jogszabályokat hoz majd, ami megakadályozza a küölföldiek térnyerését. Azóta világossá vált: nem hoztak ilyen jogszabályokat, második, kétharmados négy évük alatt pedig még inkább bebizonyosodott, hogy ezen a téren a Fidesz sem különb a szocialistáknál.

Ma annak ellenére, hogy még tilos a külföldiek földvásárlása, 1 millió hektár körülire becsülhető az a terület, ami már külföldiek kezében van. Májustól mindezt legálissá teszik, ráadásul azt követően legálisan vásárohlatnak további földeket a külföldiek. A földtörvény tartalmaz ugyan korlátozásokat, de nem tesz különbséget magyar és külföldi állampolgárok között.

A Jobbik ezért úgy látja, hogy nem lehet számítani azokra a pártokra, akik eddig kormányon voltak, és feltétlenül szükséges a csatlakozási szerződések módosítása - zárta gondolatait Magyar Zoltán, aki azt is elárulta, az aláírásgyűjtés vélhetően nyáron kezdődik majd meg.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Civil szervezetek képviselői találkoztak a földforgalmi törvény ügyében.
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnal vonja vissza az új földtörvényjavaslatot, amely szerintük még a múlt őssze
Bő egy hónappal ezelőtt Bábonymegyer határában összegyűltek a gazdák, mert még 8 hektár föld sem maradt a helyi családok

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 September