A Jobbikhoz hasonlóan a litván földvédők is népszavazással védenék termőföldjüket

2014-02-18 23:03

Az Európai Unióhoz velünk együtt csatlakozott Litvánia példája bizonyítja, egyértelmű igény van arra, hogy megálljt parancsoljunk a külföldiek földszerzésének. A litván földvédők pontosan ugyanazzal a kihívásokkal néznek szembe, mint a magyar gazdák: az unió régebbi tagjainak és újonnan csatlakozott államainak földárai közötti óriási eltérés kizárólag a külföldi földspekulánsoknak és gigabirtokosoknak kedvez.

A litván népszavazási kezdeményezést a balti állam lakosainak már most több mint egytizede támogatta, ami okkal ad reményt a hazai földvédőknek is. A Jobbik ezért az Anyaföldvédelmi Kerekasztal által felölelt civil gazdaszervezetekkel karöltve továbbra is minden rendelkezésére álló eszközt megragad, hogy a magyar termőföldet népszavazással védje meg, s a jövőben is magyar tulajdonban tartsa.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

jobbik.hu