Híreink

Még nincs vége a földvédelmi harcnak!

2014-02-24 17:19
-A +A

Ismét benyújtotta népszavazási kezdeményezését a Jobbik annak érdekében, hogy ne tudjanak külföldiek szabadon termőföldet vásárolni Magyarországon. Magyar Zoltán hétfői sajtótájékoztatóján külföldi példákat hozott fel, hogy igenis lehetséges megvédeni a felvásárlók ellen a földet, ha azt tényleg akarják.

Magyar Zoltán rámutatott, hogy a Fidesz mindig azzal hárítja el a földvédelmi kérdéseket, hogy az EU megköti a kormány kezét és akadályozza a szabad törvénykezésben. Ugyanakkor már több EU-s ország meglépte amit lehetett, legutóbb Litvániában gyűlt össze annyi aláírás, hogy népszavazást írjanak ki a földvédelemért.

Emlékezetes, legutóbb Bulgária hozott olyan törvényt, mely megakadályozta volna a külföldi felvásárlókat, hogy tömegesen földhöz jussanak, és még a bolgár szocialisták is együtt szavaztak a nacionalista Ataka párttal, pont a tömeges felvásárlásoktól félve. Brüsszel meg is fenyegette az országot, ám az alkotmánybíróság végül feloldotta a tilalmat és szabad utat adott a "szabadrablásnak".

A jobbikos képviselő sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a párt népszavazási kezdeményezését legutóbb leszavazták, ám most ismét benyújtották megfelelően kiegészítve. Úgy látja, itthon is népszavazást kell kiírni, hadd döntsön a nép a föld sorsáról, és biztos benne, hogy ha elfogadják, akkor az igenek többsége túlsúlyban lesz. A magyar föld magyar kézben tartása a csatalkozási szerződés felülvizsgálatával érhető el, ám a Jobbik ezen határozati javaslatát is lesöpörte a Fidesz korábban.

Kész átverésnek nevezte Magyar Zoltán azt, hogy az új földvédelmi törvény szerint az EU-s tagállamok polgárai nem minősülnek “külföldinek”, amit azzal tetéztek, hogy egy salátatörvényben csendben átvitték azt is, hogy EU-n kívüli Kft. is tud földhasználathoz jutni.

Teljesen hülyének nézik a magyar embereket, és ennek a veszélyes folyamatnak véget kell vetni, amíg van idő - nyomatékosított Magyar Zoltán.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Jobbik szerint elkeserítő, hogy a hatóság és a kormány semmilyen lépéseket sem tesz ígéreteik ellenére a zsebszerződés
Az osztrák gazda Magyarországon felveszi a földalapú-, míg Ausztriában a terményalapú támogatást.
Az Európai Unióhoz velünk együtt csatlakozott Litvánia példája bizonyítja, egyértelmű igény van arra, hogy megálljt para

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 September