Híreink

Még nincs vége a földvédelmi harcnak!

2014-02-24 17:19
-A +A

Ismét benyújtotta népszavazási kezdeményezését a Jobbik annak érdekében, hogy ne tudjanak külföldiek szabadon termőföldet vásárolni Magyarországon. Magyar Zoltán hétfői sajtótájékoztatóján külföldi példákat hozott fel, hogy igenis lehetséges megvédeni a felvásárlók ellen a földet, ha azt tényleg akarják.

Magyar Zoltán rámutatott, hogy a Fidesz mindig azzal hárítja el a földvédelmi kérdéseket, hogy az EU megköti a kormány kezét és akadályozza a szabad törvénykezésben. Ugyanakkor már több EU-s ország meglépte amit lehetett, legutóbb Litvániában gyűlt össze annyi aláírás, hogy népszavazást írjanak ki a földvédelemért.

Emlékezetes, legutóbb Bulgária hozott olyan törvényt, mely megakadályozta volna a külföldi felvásárlókat, hogy tömegesen földhöz jussanak, és még a bolgár szocialisták is együtt szavaztak a nacionalista Ataka párttal, pont a tömeges felvásárlásoktól félve. Brüsszel meg is fenyegette az országot, ám az alkotmánybíróság végül feloldotta a tilalmat és szabad utat adott a "szabadrablásnak".

A jobbikos képviselő sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a párt népszavazási kezdeményezését legutóbb leszavazták, ám most ismét benyújtották megfelelően kiegészítve. Úgy látja, itthon is népszavazást kell kiírni, hadd döntsön a nép a föld sorsáról, és biztos benne, hogy ha elfogadják, akkor az igenek többsége túlsúlyban lesz. A magyar föld magyar kézben tartása a csatalkozási szerződés felülvizsgálatával érhető el, ám a Jobbik ezen határozati javaslatát is lesöpörte a Fidesz korábban.

Kész átverésnek nevezte Magyar Zoltán azt, hogy az új földvédelmi törvény szerint az EU-s tagállamok polgárai nem minősülnek “külföldinek”, amit azzal tetéztek, hogy egy salátatörvényben csendben átvitték azt is, hogy EU-n kívüli Kft. is tud földhasználathoz jutni.

Teljesen hülyének nézik a magyar embereket, és ennek a veszélyes folyamatnak véget kell vetni, amíg van idő - nyomatékosított Magyar Zoltán.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Jobbik szerint elkeserítő, hogy a hatóság és a kormány semmilyen lépéseket sem tesz ígéreteik ellenére a zsebszerződés
Az osztrák gazda Magyarországon felveszi a földalapú-, míg Ausztriában a terményalapú támogatást.
Az Európai Unióhoz velünk együtt csatlakozott Litvánia példája bizonyítja, egyértelmű igény van arra, hogy megálljt para

Ajánlott cikkek

„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 June