Híreink

Stabilan Vona Gábor a legnépszerűbb ellenzéki politikus

2014-05-16 11:40
-A +A

Stabilan őrzi helyét Vona Gábor, aki továbbra is a legnépszerűbb ellenzéki politikus. A Medián legfrissebb felmérése csak megerősíti egy korábbi kutatásukat, amelyről még márciusban számoltunk be.

A mostani felmérést 2014. április 25-e és 29-e között készítette a Medián, az ország több mint 100 településén véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével.

A listát továbbra is fideszes politikusok vezetik: Orbán Viktor a legismertebb politikus, Áder János, a Fidesz köztársasági elnöke pedig a legnépszerűbb (itt csak a második helyre szorult Orbán). Meglepő azonban, hogy a bilderberges Martonyi János is az élvonalban szerepel, neki márciushoz képest áprilisban még nőtt is a népszerűsége, bár ebben közrejátszhat az, hogy az eddigi információk szerint az új ciklusban már nem lesz külügyminiszter.

A Medián azt írtja, hogy a választási eredmények tükrében nemcsak a pártok, de a vezető politikusok is új megvilágításba kerülhettek: a legtöbb fideszes politikus népszerűsége az előző hónaphoz képest ugrásszerűen javult. Az intézet szerint ennek tulajdonítható, hogy a népszerűségi rangsor most lényegében két részre szakadt: a „felső” részét kormánypárti politikusok teszik ki, míg az „alsó” részében szinte csak ellenzékieket találhatóak. Itt nem teljesen pontos a Medián megállapítása, mert Vona Gábor, a Jobbik elnöke népszerűbb, mint a kormánypárti Pintér Sándor vagy Semjén Zsolt. Hoffman Rózsa pedig az utolsó előtti helyen szerepel, 2 ponttal megelőzve a legnépszerűtlenebb politikust, a szélsőbaloldali Gyurcsány Ferencet.

Vona Gábor után – 1 ponttal lemaradva - következik Karácsony Gergely, aki egyébként már kiesett a parlamentből. Harmadik helyen áll az ellenzéki politikusok között Schiffer András, az LMP társelnöke. Meglepő, hogy őt követi Fodor Gábor, a liberális pszeudopárt vezetője. Mesterházy Attila csak a hatodik helyen áll, míg Bajnai Gordon még ennél is gyengébben szerepelt, és csak a nyolcadik hely jutott neki az ellenzéki politikusok között. Figyelemre méltó és sokatmondó, hogy a lista végére szorultak a szélsőséges, magyarellenes politikát folytató DK-s politikusok. Vadai Ágnes hátulról a harmadik, utána jön a fideszes Hoffmann Rózsa, majd az utolsó helyen a szélsőséges DK elnöke, Gyurcsány Ferenc áll.

median

Forrás: Medián

Nem csak Vona Gábor veri a baloldali, liberális és szélsőséges politikusokat, hanem a pártja, a Jobbik is maga mögé utasította az MSZP-t, illetve a többi baloldali minoritást. A Nézőpont Intézet és a Medián napokban közzétett felmérései is azt mutatják, hogy a Jobbik vált a legerősebb ellenzéki párttá.

A Jobbik eredményessége állhat annak a hátterében, hogy míg az országgyűlési választások előtt a baloldalt támadta a Fidesz, addig most a nemzeti párt ellen fordította teljes médiabirodalmát.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Jobbik és a Fidesz a legnépszerűbb az egyetemisták, főiskolások között az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport
A Jobbik Ifjúsági Tagozat Facebook-oldala ma lekörözte a fiatalosnak mondott LMP hivatalos oldalának támogatóit.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az így befolyó milliárdokat a kormányzat köteles lenne a Magyar Munkahelyvédelmi Alapba csoportosítani.
Mentelmi jog: Boldog István, Kálló Gergely

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 April