Fideszes álbotrány Kovács Béla ellen

2014-05-16 13:56

A Jobbik szerint a Kovács Béla körüli szándékos botrányokozás és lejáratás csak azt bizonyítja, hogy a Fidesz pártpolitikai célokra használva, kézi vezérelve irányítja a titkosszolgálatokat és az ügyészséget. Az igazi botrány pedig ez.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások is azt igazolják, hogy a Jobbik immár a potenciális váltópárt szerepébe került, ezért a Fidesz bevet "minden aljas, megengedett és nem megengedett eszközt", hogy a nemzeti párt támogatottságát rontsa. Mikrkóczki szerint éppen ezért nem véletlen a Fidesz támadásának sem az időzítése, sem a célszemélye.

"Nagyon szokatlan eljárás"

A Jobbik szóvivője kiemelte, hogy a Fidesz médiabirodalma által megtámadott Kovács Béla munkássága és életrajza, hosszú évek óta nyilvános. Rámutatott, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal „finoman szólva” is „nagyon szokatlan eljárást” folytat. Mirkóczki kiemelte: ha bebizonyosodik, hogy Kovács Béla kém, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal alkalmatlan a feladatára, hiszen akkor nem nyilvános feljelentést kellett volna tenniük, hanem "megszervezik azt az operatív feladatot, amely során leleplezik és elfogják". Ha azonban az bizonyosodik be, hogy a Jobbik EP-jelöltje nem kém, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal egyértelműen bizonyítja, a Fidesz pártpolitikai céljait használja ki.

Az ügy tisztázására a Jobbiknak több kérdése is van, amelyeket a hétfőre összehívott nemzetbiztonsági bizottság ülésén kívánnak feltenni az Alkotmányvédelmi Hivatalnak: Indított-e már belső vizsgálatot, és hivatalból tett-e feljelentést minősített adattal való visszaélés okán? Mirkóczki hozzátette: ez utóbbi érinteni fogja a Magyar Nemzetet is. A nemzeti pártnál arra is választ várnak, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai milyen cselekményeket (titkos információszerzés, megfigyelés, lehallgatásra) folytattak a Kovács Béla elleni feljelentés megtétele előtt? Ha ilyet végzett és folytatott, akkor azt milyen paragrafus alapján, volt-e bírósági engedélye, hogy ilyet végezzen, és volt-e miniszteri engedély? A Jobbik szerint az is fontos kérdés: vajon más jobbikos politikusokat is megfigyeltek-e ilyen eszközökkel.

Mirkóczki Ádám arra is felhívta a figyelmet, hogy Gálszécsy András és Földi László titkosszolgálati szakértők szerint is, a Kovács Béla ellen kémvád kezelése „ egy vicc és értetlenül állnak előtte”.

Gálszécsy meglehetősen furcsának találja az Alkotmányvédelmi Hivatal eljárását.

Földi hiányolja a tettenérést, ha igaz a vád

A Fidesz elfeledkezett a Simon-ügyről

A Jobbik szóvivője rámutatott „a Fidesz aljasságára és képmutatására” is: „Április 6. óta vajon hányszor foglalkoztak a Simon-üggyel, míg az azt megelőző hetekben minden egyes nap ez volt a téma. Akkor a Fidesz nem csak a Portik-Laborcz ügyben, nem csak a Simon-botrányban, hanem sok más az MSZP-hez köthető ügy kapcsán is folyamatosan nemzetbiztonsági kockázatról beszélt, folyamatosan baloldali bűnszervezetről, az ország stabilitását kikezdő politikai formációról beszélt és farkast kiáltott az MSZP kapcsán. Ennek ellenére egy másodpercig sem zavarja őket az a tény, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot az éppen botrányba keveredő Molnár Zsolt és az MSZP vezetheti tovább. Nem furcsa ez egy picit?" Azt is kiemelte, a Fidesz továbbra sem nyilatkozott arról, hogy mi van a kettős állampolgárok ügyével, van-e az ő frakciójukban kettős- vagy többes állampolgár, továbbra sem hozza nyilvánosságra az ügynöklistákat, illetve továbbra sem támogatja a Jobbiknak azt a törekvését, hogy a pártokat és civil szervezeteket - akiket külföldről pénzelnek - világítsák át, adott esetben pedig, ha szükséges, akkor nyilvánítsák ügynökszervezetekké. „Nem foglalkoznak a Bajnaiék mögött álló amerikai pénzekkel, amerikai támogatókkal sem”- vetette a Fidesz szemére a Jobbik szóvivője.

Hozzátette a paksi bővítésre utalva: a Fidesznek nem jelent problémát az orosz kapcsolat akkor, amikor 1000 milliárdos üzletet kell lebonyolítania. „Az sem zavarja a Fideszt, hogy a Portik-Laborcz ügy kapcsán, az a Tóth Károly az MSZP szakértője a nemzetbiztonsági bizottságban, aki egyébként gyanúsított volt az UD zrt. ügyében és lehet, hogy ezen vizsgálatok során ő tudott a legtöbbet a teremben” - mondta Mirkóczki.

A Jobbik szóvivője, jelezve, hogy a nemzeti párt mennyire tartja komolynak a Kovács Béla elleni homályos vádakat, kijelentette: „Nekünk pedig meggyőződésünk, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP sorai tele vannak amerikai, izraeli ügynökökkel. Cáfolják ők is.”

A Jobbik kiáll Kovács Béla mellett, áll a vizsgálatok elé

A Jobbik szóvivőjének sajtótájékoztatóját nagy médiafigyelem övezte, az ATV újságírója azonban provokatívnak szánt kérdésével hamar besült. Arra volt kíváncsi, hogy Kovács Béla mire használhatta orosz kapcsolatait. Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: ha felkészült újságíró lenne, akkor ezt nem kérdezné meg, ugyanis Kovács Béla az orosz-európai parlamenti energetikai munkabizottság vezetője, akinek munkája nyilvános. Ő felel az Európai Parlamentben az uniós-orosz kapcsolatokért. Mirkózcki azt is elmondta, hogy a Jobbik maximálisan elégedett Kovács munkájával, és nem kívánják levenni a Jobbik EP-listájáról azért, mert kirobbantottak ellene egy álbotrányt.

A Jobbik szerint az ügy tisztázását az segíti leginkább elő, amit már csütörtökön is kijelentett Kovács Béla, vagyis haladéktalanul a nemzetbiztonsági bizottság rendelkezésére áll, és válaszol a kérdésekre. Mirkózcki megjegyezte: korábban több politikust is meghívott már a bizottság, de egyik sem ment el a meghallgatására. A Jobbik szóvivője határozottan cáfolta a sajtóban megjelent rosszindulatú csúsztatásokat, melyek szerint a nemzeti párt azért kért nyilvános ülést, mert a minősített adatokról nem lehet nyilvánosan beszélni és akkor a sajtó számára semmi sem fog kiderülni az ügyről. A Jobbik azt szeretné, hogy csak Kovács Béla meghallgatása legyen nyilvános, hiszen ő semmilyen minősített adattal nem rendelkezik – pontosított a Mirkóczki Ádám. Jelezte: a Jobbik áll a vizsgálatok elé.

alfahir.hu

Az így befolyó milliárdokat a kormányzat köteles lenne a Magyar Munkahelyvédelmi Alapba csoportosítani.
Mentelmi jog: Boldog István, Kálló Gergely

Mon