Híreink

Jobbik: Pintér nem alkalmas a belügyminiszteri posztra

2014-07-15 15:49
-A +A

Időskori sajátosság az, hogy idős emberek félnek kimenni az utcára Magyarország egyes településein – emlékeztetett Pintér Sándor belügyminiszter szavaira Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: ez a mondat még felháborítóbb, mint amikor a belügyminiszter azt mondta „jelentem rend van”.

A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: Pintér Sándor ezzel megalázza az összes idős embert Magyarországon, kijelentése arrogáns és pökhendi stílust takar, hiszen neki pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy hazánk egyes régiójában milyen a közbiztonság helyzete.

Mirkóczki Ádám kiemelte: aki ilyet mond az nem alkalmas a belügyminiszteri tárca vezetésére. A politikus megjegyezte: a „pintéri rendnek” is megvannak a sajátosságai, amely az alkalmatlanságról, hazugságról és pénzbehajtásról szól.

A szóvivő szerint a Belügyminisztérium saját maga cáfolta a közbiztonságra vonatkozó kijelentéseit azzal, hogy hétfői sajtótájékoztatóján Pintér bejelentette, a 24 órás rendőri szolgálatot ki kell terjeszteni és meg kell hosszabbítani.

A Jobbik egyébként a 24 órás rendőri szolgálattal egyetért, de azt gondolja, kiterjesztésének szükségessége mutatja, hogy milyen nagy problémák vannak az ország egyes részein. Mirkóczki Ádám felhívta a figyelmet: nem valósult meg az az öt évvel ezelőtti ígéret, hogy minden településen lesz rendőrőrs, gyakorlatban az sem jelent semmit, hogy papíron mindenhol van körzeti megbízott, ugyanis sok esetben egy-egy rendőrhöz több helység is tartozik.

A Jobbik szerint a személy és vagyon elleni bűncselekmények esetén meghirdetett zéró tolerancia jelenthetné a megoldást, továbbá szükséges lenne a térfigyelő kamerarendszerek kiépítése. A politikus hangsúlyozta: hiányzik egy új rendőrségi törvény, a rendőrök kiképzésének átalakítása.

A Jobbik továbbra is megteszi javaslatait a kormány számára. A párt szerint a kormánynak abba kell hagynia a pökhendi magatartást, szembe kell néznie a valóssággal és hozzá kell kezdenie a rendteremtéshez.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Ha 20 ezerről 50 ezerre emeljük a szabálysértési határt, akkor tényleg kevesebb bűnügy lesz.
Mezőkövesden a csütörtök hajnali órákban egy 86 éves bácsit bántalmazták ismeretlenek saját otthonában.
A február 20-án hajnalban a saját lakásában összeverve és megkötözve talált 86 éves mezőkövesdi férfi a kórházban életét

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 July