Híreink

Az új támogatási rendszer ismét az agrároligarcháknak kedvez, de nem teremt munkahelyet

2014-07-23 12:30
-A +A

A kormány agrár- és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos bejelentése világosság teszi, hogy a Fidesz-kormány kommunikációs csúcsteljesítménnyel kívánja elfedni azt a tényt, hogy nincs valódi koncepciója arra, hogy a vidéken élők millióinak válságos helyzetén hogyan javítson.

Nem lehet vidékfejlesztési támogatásnak nevezni azt a rendszert, melyben a 4-5 millió vidéki ember felemelkedésére a támogatások hét évre jutó 1100 milliárdnyi összegéből évente egy főre fajlagosan alig 30 ezer forint esik. Eközben a néhány tízezer 1200 hektár közeli agrárvállalkozó a 350 milliárd forint éves agrártámogatás 80 százalékán osztozik, ami fajlagosan számukra fejenként évi 15-20 millió forint támogatást jelent.

A földforgalmi törvényből pedig a Jobbik végsőkig kitartó tiltakozása ellenére is kigyomlálta a Fidesz azt a kitételt, mely munkahelyteremtéshez kötötte volna a magas támogatásokra való jogosultságot, így egyáltalán nem biztosítja a rendszer értékteremtő munkahelyek létrejöttét.

De a valójában kisgazdákkal sem bánik jobban a kormány, mint a vidékiek tömegeivel, hiszen a 30 hektár alatti valódi kisgazdaságok kiemelt támogatásának lehetőségét az EU biztosította volna, de az Orbán-kormány ezzel sem élt. Eközben maga Lázár János is elismeri, hogy vannak olyan tagállamok, ahol a 30 hektáros támogatási jogosultság felett már elvonás történik.

A Jobbik Vidékstratégiai Kabinetje felszólítja a kormányt, hogy a szóvirágok helyett valódi intézkedésekkel segítse a kisgazdaságokon alapuló vidéki létforma élhetővé tételét.

Varga Géza, a Jobbik Vidékstratégiai Kabinetének elnöke

Kapcsolódó cikkek


Monostorpályiban tartott lakossági fórumot Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője április 13-án.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli, hogy kampányidőszaktól függetlenül azonnal vizsgálják felül országszerte a p
A Jobbik üdvözli, hogy négyévnyi semmittevés után a kormány végre megtette az első lépéseket az olcsó, rossz minőségű ol

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Szinte az összes párt beállt mögéjük.
A Jobbik ugyanazt mondja, mint 2016-ban: építsenek börtönöket!

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 February