Híreink

Megbukott a földvagyon törvény, megmenekülhetnek a nemzeti parkok

2015-06-01 14:29
-A +A

Az Alkotmánybíróság mai döntése reményt adhat a hazai természetvédelemnek. Elbukott az a törvény, amely keretében a Fidesz a nemzeti parkok földterületeinek megszerzésére tett kísérletet. Ezzel a döntéssel igazolódott az emberek, a szakma, a civil és zöldszervezetek mellett a Jobbik álláspontja is. Ugyanis mindvégig következetesen bíráltuk a javaslatot, hiszen az amellett, hogy a fideszes érdekek kiszolgálásáról szól, komoly visszalépést jelentett volna a hazai természetvédelemben.

Itt az ideje, hogy a kormány végre elfogadja: semmi keresnivalója a természetvédelmi területeken. Az Alkotmánybíróság ma kimondta, hogy alkotmányellenes a kétharmados többséget igénylő részek feles többséggel történő elfogadása, továbbá az, hogy megszűnne egyes védett természeti területek esetében a Nemzeti Park Igazgatóságok által végzett természetvédelmi célú vagyonkezelés, és azt a jövőben a Nemzeti Földalap gyakorolná, mely elsődlegesen nem természetvédelmi, hanem gazdasági elvek alapján működik.

A mai döntéssel, lélegzetvédelmi időhöz jutott a természetvédelem, de félő, hogy a kormány további türkökkel készül a fideszes haverok földéhségének kielégítésére. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az igazságtalan és felháborító földpolitikáját, fogadja el, hogy természeti értékeink megóvása nem lehet pártpolitikai ügy!

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő

Kapcsolódó cikkek


A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnal vonja vissza az új földtörvényjavaslatot, amely szerintük még a múlt őssze
A keddi napon elbukott az Országgyűlésben a nemzeti parkok földjeinek elvételéről szóló tervezet, ezzel némi időt nyert
A Jobbik üdvözli, hogy négyévnyi semmittevés után a kormány végre megtette az első lépéseket az olcsó, rossz minőségű ol

Ajánlott cikkek

Sneider Tamás Facebook-bejegyzése.
Ismét kiderült, hogy hazudtak.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 July