Morvai Krisztina: a megkezdett úton kell továbbmenni

2015-06-08 11:55
Morvai Krisztina, a Jobbik Európa Parlamenti képviselője, a Magyar Nemzetnek adott interjúban kifejtette véleményét többek között a Kovács Béla-ügyről, a néppártosodásról, illetve a hazai belpolitikáról és közbeszédről. Mint mondta, ezeket a témákat is arra próbálják felhasználni, hogy gyűlöletet ébresszenek az emberekben.

Az alábbiakban szemelvényeket olvashat az interjúból.

Rögtön az elején szóba került az a szégyenletes eset, amikor Morvai Krisztinát rendreutasította a levezető házelnök a magyar Országgyűlésben. Az indoklás szerint nem illik olyan kifejezéseket használni a Tisztelt Házban, amelyeket a bántalmazott gyermekek kénytelenek otthon elszenvedni.
Az idézetek felemlegetése nem volt öncélú. Ezzel csupán megpróbáltam ráirányítani a figyelmet arra, hogy nagyobb összegeket kellene fordítani a gyermekvédelmi intézményrendszerekre, illetve az ezzel foglalkozó szakemberek bérezésére, mint amennyit előirányoztak a 2016-os költségvetésben. Arra kívántam rámutatni, hogy mivel foglalkoznak, és nap mint nap mivel találkoznak a gyermekvédelmi dolgozók, szociális munkások, családgondozó szakemberek, mindössze havi nyolcvanezer forintos fizetésért.

Jeleztem az elnöknek, hogy még ha engem le is tud állítani, a gyerekeknek erre nem volt módjuk a bántalmazójukkal szemben. Sajnálom, hogy a képviselők érzékenységét tíz perc alatt kikezdte az a valóság, amelyben egy-egy szociális munkás évtizedeket tölt el.
A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Kovács Béláról is, aki mellett továbbra is kiáll Morvai Krisztina.
Kovács Bélát 2009 és 2014 között szoros megfigyelés alatt tartották. Követték, lehallgatták a telefonjait, bekamerázták a találkozói helyszínét, annak ellenére, hogy csak 2012-ben fogadták el, 2014. január elsejei hatálybalépéssel a büntető törvénykönyvben azt a tényállást, amely alapján most bíróság elé akarják állítani.

Úgy látom, hogy ez a zöld és piros dossziékkal tarkított kémmese kabaréba illene. Kovács Béla képviselői munkája részeként, az EP megbízásából tartott kapcsolatot orosz diplomatákkal; meggyőződésem, hogy semmiféle kémtevékenységet nem végzett. Szerintem arról van szó, hogy a kormánypártok a legrosszabbat próbálják kihozni az emberekből: a gyűlöletet és a gyanakvást.
Az európai parlamenti képviselő szerint ugyanez volt a célja Fidesznek a halálbüntetés újra bevezetésének meglebegtetésével, és a bevándorlókkal kapcsolatban is. Sokkolónak nevezte azt a gyűlöletet, amellyel a migránsokról beszélnek, azt ugyanakkor elismerte, Magyarország nem tud befogadni tömegével bevándorlókat, de menekülteket sem, ugyanis rossz állapotban van az ország.

A felsorolt témákat és Kovács Béla ügyét is arra próbálják felhasználni, hogy megpróbáljanak gyűlöletet ébreszteni az emberekben. Utóbbi esetében az egyre erősödő Jobbik iránt - húzta alá Morvai.

Természetesen kitértek a Jobbik néppártosodására is, vajon egyetért ezzel Morvai Krisztina?
Nem vagyok párttag, de tudom, hogy felelősségem van abban, hogy milyen irányt vesz a Jobbik, hiszen hozzájárultam, hogy 2009-ben elmozduljon a párt a holtpontról, és egy 2-3 százalékos szervezetből 15 százalékos párt lett. Fontos, hogy az az értékrend, amelyet mi a 2009-es európai parlamenti programban lefektettünk, alapjaiban megmaradjon. A Jobbik számára továbbra is célként kell szerepelnie például a kisvállalkozók és kisgazdaságok megerősítésének, a munkavállalói jogok védelmének; ragaszkodnia kell ahhoz az elvhez, hogy a föld a helyben lakók megélhetési forrása legyen. Számomra a néppártosodás fogalmához szorosan kötődik, hogy azt az értékrendet, amelyet mi anno felvázoltunk, ne adjuk fel. A megkezdett úton kell továbbmenni.
alfahir.hu - jobbik.hu

Sneider Tamás Facebook-bejegyzése.
Ismét kiderült, hogy hazudtak.

Mon
Tue