Híreink

Toroczkai: a jelenlegi helyzet az abnormális

2015-06-10 16:36
-A +A
Interjút adott az Origónak Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere. Elmondta: szerinte a jelenlegi helyzet abnormális, szükség van a határok védelmére. A vasfüggöny az utolsó megoldás.

A napokban felmerült, hogy a kormány esetleg vasfüggönnyel zárná le a déli határszakaszt az illegális bevándorlást megakadályozandó. Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere az Origó kérdésére elmondta: számára nem fontos, hogy a Fidesz tőle lopta-e az ötletet, a lényeg, hogy megvalósuljon a határ és az ország védelme, mert jelenleg az illegális migráció a legnagyobb fenyegetés Európa és Magyarország számára.

Toroczkai úgy véli, sokat jelentett, hogy tavaly ősz óta elkeseredetten igyekezett felhívni a közvélemény figyelmét arra az újkori népvándorlásra, amelyet a magyar-szerb határ mellett tapasztaltak. Mint mondta, azóta nem volt olyan hét, hogy ne forgatott volna a helyszínen külföldi tévéstáb, járt náluk többek közt a BBC és az Al Jazeera is.

Az ásotthalmi polgármester szerint a fal felhúzása a legutolsó megoldás, de nem elvetendő, a bolgár-török határon például eredményesnek mutatkozott. A legfontosabb a határőrség visszaállítása és a jogszabályok szigorítása lenne lenne. A határra irányított készenléti rendőröknek örül, de nekik nincs helyismeretük, az első vonalban még mindig az ő három mezőőrük és 15 polgárőrük küzd a probléma ellen.

Toroczkai nem látna kivetnivalót a határ védelmében, véleménye szerint a jelenlegi helyzet az abnormális: míg a határt törvényesen átlépőket órákig várakoztatják, bőröndjeiket kipakoltatják, addig 50 méterre a törvényekre fittyet hányva százak lépik át a zöldhatárt mindenféle ellenőrzés nélkül.

A teljes interjú itt olvasható.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 November