Jótettei erkölcsileg térülnek meg

2015-06-23 14:29
Kép: heol.hu

Szinte mesebeli pályafutás jellemzi Recsk polgármestere, Nagy Sándor életét. A tanyavilágból érkezve, itt új otthonra találva, tizenhárom év után, elnyerte a helyi lakosok bizalmát is.

– Nem szokványos életpálya az Öné. Filmes hasonlattal, a történet akár kezdődhetne azzal is, hogy „...Akkor még nem sejtettem...”, de komolyra fordítva, milyen volt a gyerekkora?

– Békés és Hajdú megye határán, tanyavilágban élő, tradicionális pásztor családban születtem. Egy varázslatos, szabad világ vett körül: kint bukdácsoltunk, játszottunk a legelőn a testvéremmel. Hat évig, az iskola kezdéséig éltünk a tanyán, utána költöztünk be falura.

– Milyen hatással volt a szülői világ, milyen emlékeket őriz?

– Édesapám munkája adta a család megélhetését, és meghatározó volt a lakóhelyünk szempontjából is. Mátraballai letelepedésünket a helyi téesznek köszönhetjük: juhászt kerestek, ő jelentkezett, és 1983-ban költöztünk. Gyerekként, ekkor Recsk volt számunkra a „nagy falu”, ahova eljártunk vásárolni, ahol mindent lehetett kapni.

Tovább a heol.hu oldalára, a teljes cikkhez...