Híreink

Reagálás Potápi Árpád János sajtótájékoztatójára

2015-07-10 17:48
-A +A

A Jobbik álláspontja szerint a kárpátaljai magyar közösség elemi érdeke, hogy a jelenlegi háborús helyzetben minél szélesebb magyar politikai konszenzus valósuljon meg, ezáltal a közelgő önkormányzati választásokat követően minél több magyar képviselő kerülhessen döntéshozó pozícióba a kárpátaljai közigazgatási egységekben és a magyarlakta településeken.

A Jobbik ezért üdvözli Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteki bejelentését, miszerint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) közötti ellentétek további mélyítése helyett végre a húsz éve megromlott viszony helyreállításán dolgozik majd. A Jobbik örömét fejezi ki, hogy a kormány végre belátta: a magyar közösségeket megosztó, egymással szembefordító, a külhoni magyar megmaradás sorskérdéseit a magyarországi pártérdekeknek alárendelő politikája Kárpátalján sem vezet eredményre. Bízunk benne, hogy a Fidesz más régiókban is párbeszédet kezdeményez majd azokkal a magyar szervezetekkel, amelyeket eddig kirekesztett a sokat hangoztatott, de soha meg nem valósított nemzeti együttműködésből.

Szávay István, a Jobbik alelnöke

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Az EP áprilisi plenáris ülésén elfogadták a Szerbia uniós integrációjához vezető úttal kapcsolatos ún.
Sajnálatos módon még Európában is vannak szomorú példái a vallási közösségek elleni erőszaknak és hátrányos megkülönbözt
A Jobbik Magyarországért Mozgalom felvidéki tagjai és szimpatizánsai ellentüntetést szerveztek a Dunaszerdahelyen kampán

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete alapján a pestisracok. hu nevű áljobboldali portálnak az alábbi helyreigazítást kell közölnie.
Így a Jobbik november 9-én tartandó tisztújító kongresszusán a jelenlegi állás szerint Jakab Péter lehet az egyetlen elnökjelölt.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 October