Híreink

A migráns helyzet Barcson és környékén. Ahogy a Jobbik látja

2015-09-21 13:07
-A +A

Szerdán kezdődött a Jobbik frakciójának évadnyitó ülése Szegeden. Vona Gábor előadásában a nemzetközi kitekintés mellett természetesen szó esett a parlamenti képviselők munkájáról is. A hosszúra nyúlt megbeszélés jó szellemi alapot jelent a következő hónapok munkájához.

Másnap a Toroczkai László vezette Ásotthalomra mentünk, amely település az illegális bevándorlás által leginkább érintett községe volt hazánknak. A kerítés megépítése és a hatóságok határozott fellépése óta ugyan sokat javult a helyzet, de a szervezett népvándorlás nyomai odaérkezésünkkor még jól látszottak. A frakció egyik része a tanyákon élő időseknek segített, a másik csoport – jómagammal együtt – pedig három helyszínen takarította össze azt az irdatlan mennyiségű szemetet, ami a bevándorlók után itt maradt, s a mindig okoskodó liberálisaink sem voltak hajlandóak összeszedni... (A társadalmi munka megkezdése előtt egyébként polgármester úr még megmutatta a jobbikos képviselőnek a község nevezetességeit, így volt alkalmunk megtekinteni a legnagyobb magyar betyár, Rózsa Sándor emlékének szentel múzeumot is.)

Estére értünk vissza Szegedi szállásunkra, ahol a szemétszedés után jól esett némi lazulás. A Dóm téren fantasztikus pezsgésű rendezvény forgatagába csöppenhettünk, és a borfesztivál hangulata olyannyira magával ragadott, hogy annyi alkoholt ittam, mint az utóbbi öt évben összesen. Ez egészen pontosan három, tállyai fehérborból készített hosszúlépést jelentett.

Pénteken, - Beremenden keresztül – hogy az ott kialakult migránshelyzetről tájékozódjon - a horvátországi Pélmonostorba ment Vona Gábor vezetésével a Jobbik több képviselője is.
A somogyi médiumokat volt szerencsém a helyszínről tudósítani, hiszen szemtanúja voltam a horvát hatóságok nem várt, és meglehetősen barátságtalan akciójának, melynek során a Pélmonostort elárasztó migránsokat buszokkal, szervezetten a Beremendi határátkelőhöz szállítják… Este még tettem Barcsról egy rövid kiutazást Horvátországba is, hiszen kíváncsi voltam arra, hogy milyen erőkkel védjük a Dráva-hidat.

Ma, azaz szombat reggel Csurgón indítottam egy városközponti standolással, köztéri képviselői fogadóórával, ahonnan fél tíz után a bevándorlóhadak által elözönlött Zákányba mentem. Ahogy a hellodelsomogy.hu-nak is nyilatkoztam, kb. délután négyig a helyszínen követtem az eseményeket. Ha kellett, akkor akár angolul is tolmácsoltam a mentősök és a migránsok között, de nyilván fő feladatomnak a rendőri szervekkel, és a polgármester -valamint a járási hivatalvezető urakkal való kapcsolattartást tekintettem.

Hazafelé jövet természetesen ellátogattam a Berzence-Gola határátkelőhöz is, hiszen tudni akartam, hogy várható-e itt nagyobb tömeg horvátok általi ránkzúdítása. Gondolom, nem véletlenül láttam Vízvárnál 5 BTR-t és legalább 10 katonai teherautót elhaladni.

Barcs felé, rövid időre még beugrottam a bolhói falunapra is, ahol többek közt a helyi és a szomszédos Vízvár polgármesterével is alkalmam nyílt rövid beszélgetést folytatni a Dél-Somogyot is erősen érintő migrációs hullámról.

Ander Balázs országgyűlési képviselő

jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 July