A migráns helyzet Barcson és környékén. Ahogy a Jobbik látja

2015-09-21 13:07

Szerdán kezdődött a Jobbik frakciójának évadnyitó ülése Szegeden. Vona Gábor előadásában a nemzetközi kitekintés mellett természetesen szó esett a parlamenti képviselők munkájáról is. A hosszúra nyúlt megbeszélés jó szellemi alapot jelent a következő hónapok munkájához.

Másnap a Toroczkai László vezette Ásotthalomra mentünk, amely település az illegális bevándorlás által leginkább érintett községe volt hazánknak. A kerítés megépítése és a hatóságok határozott fellépése óta ugyan sokat javult a helyzet, de a szervezett népvándorlás nyomai odaérkezésünkkor még jól látszottak. A frakció egyik része a tanyákon élő időseknek segített, a másik csoport – jómagammal együtt – pedig három helyszínen takarította össze azt az irdatlan mennyiségű szemetet, ami a bevándorlók után itt maradt, s a mindig okoskodó liberálisaink sem voltak hajlandóak összeszedni... (A társadalmi munka megkezdése előtt egyébként polgármester úr még megmutatta a jobbikos képviselőnek a község nevezetességeit, így volt alkalmunk megtekinteni a legnagyobb magyar betyár, Rózsa Sándor emlékének szentel múzeumot is.)

Estére értünk vissza Szegedi szállásunkra, ahol a szemétszedés után jól esett némi lazulás. A Dóm téren fantasztikus pezsgésű rendezvény forgatagába csöppenhettünk, és a borfesztivál hangulata olyannyira magával ragadott, hogy annyi alkoholt ittam, mint az utóbbi öt évben összesen. Ez egészen pontosan három, tállyai fehérborból készített hosszúlépést jelentett.

Pénteken, - Beremenden keresztül – hogy az ott kialakult migránshelyzetről tájékozódjon - a horvátországi Pélmonostorba ment Vona Gábor vezetésével a Jobbik több képviselője is.
A somogyi médiumokat volt szerencsém a helyszínről tudósítani, hiszen szemtanúja voltam a horvát hatóságok nem várt, és meglehetősen barátságtalan akciójának, melynek során a Pélmonostort elárasztó migránsokat buszokkal, szervezetten a Beremendi határátkelőhöz szállítják… Este még tettem Barcsról egy rövid kiutazást Horvátországba is, hiszen kíváncsi voltam arra, hogy milyen erőkkel védjük a Dráva-hidat.

Ma, azaz szombat reggel Csurgón indítottam egy városközponti standolással, köztéri képviselői fogadóórával, ahonnan fél tíz után a bevándorlóhadak által elözönlött Zákányba mentem. Ahogy a hellodelsomogy.hu-nak is nyilatkoztam, kb. délután négyig a helyszínen követtem az eseményeket. Ha kellett, akkor akár angolul is tolmácsoltam a mentősök és a migránsok között, de nyilván fő feladatomnak a rendőri szervekkel, és a polgármester -valamint a járási hivatalvezető urakkal való kapcsolattartást tekintettem.

Hazafelé jövet természetesen ellátogattam a Berzence-Gola határátkelőhöz is, hiszen tudni akartam, hogy várható-e itt nagyobb tömeg horvátok általi ránkzúdítása. Gondolom, nem véletlenül láttam Vízvárnál 5 BTR-t és legalább 10 katonai teherautót elhaladni.

Barcs felé, rövid időre még beugrottam a bolhói falunapra is, ahol többek közt a helyi és a szomszédos Vízvár polgármesterével is alkalmam nyílt rövid beszélgetést folytatni a Dél-Somogyot is erősen érintő migrációs hullámról.

Ander Balázs országgyűlési képviselő

jobbik.hu

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.

Mon
Tue