Híreink

Európának tényleg vége?

2015-09-29 16:46
-A +A

Az jól látható, hogy az EU gyakorlatilag összeomlott. Jogilag még egzisztál, de lényegében már nem működik. Azok a döntések - lásd: kvótarendszer -, amiket még hoz, azok nem a fennmaradását, hanem éppen a bukását készítik elő. A vezetői pont úgy viselkednek, mint ahogy a birodalmak bukása előtt szokás: kétségbeesés, kapkodás, gőg és rettegés váltogatja egymást. És valljuk be őszintén, mekkora képmutatás van Európában, amikor a kereszténységet félti az iszlámtól! Hol van itt bármiféle kereszténység? A kereszténységet nem az iszlám fogja tönkretenni, azt Európa saját maga már tönkretette az elmúlt évszázadok során. 

Amit az EU ma félt, az egy komfortos, de gyenge; egy szabados, de lelketlen; egy gazdag, de elsatnyult világ. Ha félretesszük az érzelmeinket, a félelmeinket, a kötődéseinket, és képesek vagyunk madártávlatból nézni mindazt, ami most zajlik, akkor azt látjuk, ami a történelem örök törvénye, amit Spengler "A nyugat alkonya" művében már száz éve megjósolt: az erős elsöpri a gyengét. Szakállas nőkkel nem lehet szakállas férfiakat feltartóztatni. Ez a helyzet.

Nagyon sürgősen össze kell szedni magunkat! Nyugat-Európa talán már nem is fogja. Talán számára már túl késő. De nekünk, magyaroknak még van esélyünk, még van reményünk. Ahhoz viszont erő kell, ész kell, és ami szerintem a legfontosabb: hit kell. Azért jutottunk ide, mert a hitet elveszítettük. Az menthet meg bennünket, ha újra megtaláljuk.

Vona Gábor

jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 July