Szávay istván levélváltása az Amnesty International

2015-10-11 19:58

Az Amnesty International nevű szélsőliberális szervezet igazgatónőjétől kaptam tegnap egy elképesztő kiadványt, amelyben büszkén tájékoztatnak a bevándorlás kapcsán Magyarországot támadó és lejárató tevékenységükről. Meg is írtam neki a véleményemet, ahogy kell. Alább a levélváltásunk.

Tisztelt Szávay István!

Tájékoztatásul küldöm az Amnesty International „ELKERÍTVE – Magyarország jogsértései a menekültekkel és migránsokkal szemben” című, az EU-s miniszterek luxemburgi találkozója alkalmából ma megjelent dokumentumát, mely felvázolja, hogy Magyarország szigorú határ-ellenőrzési intézkedései hogyan sértették meg többszörösen a nemzetközi jogot.

A dokumentumot a csatolmányban találja.

Üdvözlettel:

Jeney Orsolya
igazgató
Amnesty International Magyarország

Tisztelt Jeney Orsolya!

Ezúton szeretném jelezni, hogy levelét és az Amnesty International (AI) mellékelt tanulmányát megkaptam és átolvastam.

A legnagyobb magyarországi ellenzéki párt alelnökeként nem feltétlenül feladatom a kormány által migránskérdésben foganatosított intézkedések megvédése. Azonban az Önök szerint migrációnak, a Jobbik szerint sokkal inkább modern kori népvándorlásnak és honfoglalásnak tartott bevándorlással kapcsolatban - amely egész Európában a mi hazánkat érinti most többek mellett a leginkább - megfontolásra javasolnék néhány szempontot:

1. Az Önök által is említett röszkei "határostromból" az látszik, hogy nem békés, hanem agresszív tömegekről van szó, akik ráadásul maguk szeretnék megválasztani letelepedésük helyét. Ilyet a nemzetközi jog nem ismer!

2. Szomorú, hogy Önök a határait és békés állampolgárait védő Magyarország ellen biztatnak nemzetközi fellépésre ahelyett, hogy az e népvándorlást kiváltó amerikai külpolitika ámokfutásának megállítására és a különböző fegyveres csoportok euroatlanti és Öböl-menti pénzekből való támogatásának leállítására szólítanák fel a nemzetközi közösséget és szervezeteket. Nem értem, hogy többek között például Szaúd-Arábiát miért nem ostorozzák amiatt, hogy nem fogadja be menekülő hitsorosait légkondicionált/fűtött sátrakból álló, 3 millió embert elszállásolni képes zarándoktáboraiba?

3. Sajnálatos, hogy még véletlenül sem törekedtek a kiegyensúlyozott tájékozódásra! Ha a déli határokon magyar embereket is megkérdeztek volna kapcsolódó élményeikről, problémáikról valószínűleg gyökeresen másképp látnák a helyzetet. Ez ügyben javaslok Önöknek egy beszélgetést a leginkább érintett település, Ásotthalom polgármesterével, amelynek megszervezéséhez jó szívvel ajánlom fel segítségemet.

4. Kár, hogy 2006 véres őszén nem álltak hasonló vehemenciával azok mellett, akik ellen a permanens hazugságon ért hatalom minden mértéket meghaladó brutalitással lépett fel.

5. És végezetül szívesen olvasnék már végre-végre egy tanulmányt az AI-től az elszakított területeinken élő magyarság ügyében. Mivel honlapjuk szerint csak akkor hajlandóak ilyenekkel foglalkozni, ha etnikai alapú előítéletesség történik, felsorolok néhány ebbe illő ügyet: Benes-dekrétumok, a szlovák alkotmánynak ellentmondó állampolgársági törvény, a nyelvi jogok be nem tartása minden környező országban, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar tagozatának ügye, a székely zászló ügye, a magyar feliratozás hiánya szerte a Kárpát-medencében, a magyarságra nézve hátrányos ukrán, román, szerb, szlovák oktatási és közigazgatási törvények, a szerbiai magyarok kárpótlásának, a magyar egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásának ügye és még sorolhatnám.

Kérem, hogy levelemet tekintse egyben képviselőtársaim válaszának is.

Üdvözlettel:
Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.

Mon
Tue