Híreink

Teljes egészében ingyenessé teszi a jogosítványszerzést a Jobbik

2018-01-10 13:20
-A +A
 
A Jobbik kormányon teljes egészében, mindenki számára ingyenessé teszi a B kategóriás jogosítvány megszerzését, hiszen ez nagyban segítheti sokak munkához jutását, előmenetelét, és hozzájárulhat a szegénységből való felemelkedéshez is - írta közleményében Dúró Dóra, a Jobbik parlamenti képviselője.
 
A párt javaslata szerint nemcsak a vizsgadíjak, hanem a felkészüléshez szükséges eszközök és tanfolyamok is ingyenessé válnának.
 
Dúró Sóra szerint ez nemcsak egy konkrét, számon kérhető kormányzati ígéret, hanem egy társadalompolitikai alapvetés is. Mint fogalmazott: "Ahogy az érettségihez, diplomához vagy a nyelvvizsgához jutást, úgy a jogosítványhoz jutást sem az emberek pénztárcájától tennénk függővé."
 
A képviselő asszony elmondta, hogy az elmúlt évek statisztikai adataiból kitűnik: évente átlagosan 75 ezer ember szerez jogosítványt, amelynek összköltsége nagyságrendileg 150 ezer forint, így a központi költségvetésből kb. 12 milliárd forintból finanszírozható ez az intézkedés.
 
"Ez a könnyítés nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy az alsó középosztálynak is segítsük a munkához jutását, illetve előmenetelét, mobilitását, és a család anyagi körülményei miatt ne essenek el olyan lehetőségektől, amelyekre tehetségük alapján érdemesek lennének" - áll a jobbikos képviselő közleményében.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 May