Híreink

Már a civilek is tiltakoznak a mélyigénytelen beköltözők miatt Miskolcon

2018-07-20 14:43
-A +A

„Meddig hagyja a Miskolci városvezetés, hogy új nyomortelepek alakuljanak ki elsősorban a kertvárosi övezetekben?” – tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője és Völgyesi Béláné a Kék Acél Egyesület gazdasági vezetője.

Völgyesi Béláné szerint a Szarkahegyen is egyre rosszabb a helyzet: rozzant épületekbe adnak ki lakcímkártyákat, jellemző az elfolyó szennyvíz, illegális hulladék felhalmozása, és egyre nagyobb problémát jelentenek a drogosok.  Az egyesületi vezető úgy látja, a beköltözések folyamata  az úgynevezett telepfelszámolással indult meg.

„Jól látszik, hogy a régiek helyett új telepek vannak kialakulóban Miskolcon” - ezt már Pakusza Zoltán mondta. A Jobbik miskolci frakcióvezetője emlékeztetett: többször kérte a városvezetést arra, hogy lépjenek a jelenlegi, szinte feltétel nélküli lakcímkártya-kiadás kapcsán. Jelenleg ugyanis gazdasági épületbe, présházba is kiadható a lakcímkártya és nem feltétel például a megfelelő szennyvíz-elhelyezés sem. Nem véletlen, hogy a zártkerti ingatlanokhoz közeli városrészek közbiztonsága folyamatosan romlik, vonta le a következtetést a politikus.

Ha ezeket a folyamatokat a város nem fogja meggátolni, annak rendkívül negatív közbiztonsági és közegészségügyi  következményei lesznek a város északi részén az Újgyőri főtértől Perecesen át Diósgyőrig - zárta gondolatait a Jobbik képviselője.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az utóbbi években kibontakozott „lakhatási kataklizma” nemcsak, hogy megoldatlan maradt, de igazából gazdája sincs ennek a problémának.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 January