Szombathelyi közvilágítási botrány: egy bank mögé bújtak az Elios-haverok

2018-11-14 09:56

Már meg sem lepődöm, hogy egy "bank és biztosító" (K&H Bank Zrt.) végzi a szombathelyi közvilágítás korszerűsítését, miután az OLAF-vizsgálat alatt álló, korábbi Tiborcz-érdekeltségnek számító Eliossal nem mert szerződést kötni a szombathelyi önkormányzat miután nyilvánosságra hoztam a botrányos ügyet. Halkan kérdezem, holnaptól melyik világítástechnikai, vagy lámpaszaküzlet árul majd bankhiteleket? Mindenesetre a pénzintézet érdekes partnereket választott, két konzorciumi partnere korábban kapcsolatban állt Orbán Viktor vejének volt érdekeltségével az Eliossal, a harmadik pedig azt sem tudja, hogy részt vesz a közvilágítás korszerűsítésének projektjében, vagyis teljesen felesleges közbeszerzésnek nevezni az ilyen eljárásokat. Egyértelmű ugyanis, hogy ki a "köz" az országban, és az is, hogy kik nyerik a kiírásokat. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik alvállalkozó focicsapata, a Siófok 2007-ben úgy lett bajnok a labdarúgó NB II-ben, hogy a második helyezett Haladástól levontak 11 pontot.

Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője

Mon