Kriza jött, Várfürdő ment

2018-11-23 12:42

A Diósgyőri Várfürdő újranyitását követeli a Jobbik azok után, hogy több évnyi hitegetést követően Miskolc polgármestere bejelentette: nem nyitja meg többé kapuit a fürdő.

A témában tartott pénteki sajtótájékoztatón a Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője felidézte: Kriza Ákos polgármester két évvel korábban még arról beszélt, a várrekonstrukció után jöhet a Várfürdő felújítása. A novemberi közmeghallgatáson ugyanakkor meghazudtolva saját magát már azt mondta: nem lesz Várfürdő, ne is várják a miskolciak, emlékeztetett a képviselő, aki egy erre utaló feliratot is elhelyezett a strand kerítésére.

Szilágyi szerint Kriza Ákos igazodott a NER-hez, ahol nem a társadalmi igényeknek, hanem politikusok hóbortjainak megfelelően születnek döntések: így szorította ki a diósgyőri strandot a Lovagi Tornák Tere. A Jobbik politikusa szerint egy valóban miskolci polgármester tudná, hogy a diósgyőri strand a város emblematikus helye volt mindig is, amihez érzelmileg is nagyon sokan kötődnek. „Aki Nagyváradról érkezett Miskolcra lehet, hogy ezt nem érzi, de mi, miskolciak igen” – fogalmazott Szilágyi Szabolcs, aki arra szólította fel Kriza Ákost, fejezze be a miskolci jelképek rombolását, és korábbi ígéretéhez hűen nyissák meg újra a Várfürdőt. Ehhez az önkormányzat korábbi nyilatkozata szerint nem milliárdokra, mindössze 15 millió forintra lenne szükség.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe

Mon
Tue