Híreink

Kriza jött, Várfürdő ment

2018-11-23 12:42
-A +A

A Diósgyőri Várfürdő újranyitását követeli a Jobbik azok után, hogy több évnyi hitegetést követően Miskolc polgármestere bejelentette: nem nyitja meg többé kapuit a fürdő. 

A témában tartott pénteki sajtótájékoztatón a Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője felidézte: Kriza Ákos polgármester két évvel korábban még arról beszélt, a várrekonstrukció után jöhet a Várfürdő felújítása. A novemberi közmeghallgatáson ugyanakkor meghazudtolva saját magát már azt mondta: nem lesz Várfürdő, ne is várják a miskolciak, emlékeztetett a képviselő, aki egy erre utaló feliratot is elhelyezett a strand kerítésére.

Szilágyi szerint Kriza Ákos igazodott a NER-hez, ahol nem a társadalmi igényeknek, hanem politikusok hóbortjainak megfelelően születnek döntések: így szorította ki a diósgyőri strandot a Lovagi Tornák Tere. A Jobbik politikusa szerint egy valóban miskolci polgármester tudná, hogy a diósgyőri strand a város emblematikus helye volt mindig is, amihez érzelmileg is nagyon sokan kötődnek. „Aki Nagyváradról érkezett Miskolcra lehet, hogy ezt nem érzi, de mi, miskolciak igen” – fogalmazott Szilágyi Szabolcs, aki arra szólította fel Kriza Ákost, fejezze be a miskolci jelképek rombolását, és korábbi ígéretéhez hűen nyissák meg újra a Várfürdőt. Ehhez az önkormányzat korábbi nyilatkozata szerint nem milliárdokra, mindössze 15 millió forintra lenne szükség.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 November