Híreink

A jobbikos Csányi Tamás feljelentést tett, valamint lemondatná a fideszes Pócs Jánost

2019-03-28 12:57
-A +A
 
Ahogy ígérte, feljelentetést tett a fideszes Pócs János „kazánvideós” ügyében Csányi Tamás, a Jobbik képviselője. Az ellenzéki honatya szerint a fideszes képviselő magyarázata „teljesen hiteltelen, átlátszó”, az eset miatt Pócsnak le kellene mondania mandátumáról.
 
Immár több mint 113 ezren látták azt a Herbál Realityn kiszivárgott videót, melyen Pócs János fideszes országgyűlési képviselő egy kazánba zár egy cigány származású férfit, égő papírt dob mellé, majd rázárja a kazán ajtaját. Később Pócs elismerte, valóban ő szerepel a videóban.
 
Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, ahogy hétfői parlamenti felszólalásában ígérte, az ügyben feljelentést tett ismeretlen tettes ellen közösség elleni erőszak, valamint személyi szabadság megsértése miatt. A politikus azt kéri a nyomozó hatóságoktól, derítsék ki, történt-e bűncselekmény. Egyúttal pártja nevében felszólította a Fideszt, Pócsot hívják vissza mandátumából, bár – vélte – az lenne a legetikusabb, ha képviselőtársa bocsánatot kérne és maga mondana le a képviselőségről.
 
Csányi emlékeztetett: a hétfői ülésnapon azonnali kérdést intézett (volna) Orbán Viktor miniszterelnökhöz az ügyben. A kormányfő helyett válaszoló Varga Mihály azonban azt mondta, a felvétel nem szerencsés.
 
A jobbikos honatya szerint ez a válasz a magyar társadalom számára édeskevés, várják és elvárják a máskor olyan érzékeny Fidesz érdemi reagálását. Csányi úgy véli, sunnyogás nem túl elegáns magatartás, és nem is a bátrak sajátossága.
 
Emlékeztetett: fordított esetben a Jobbikkal kapcsolatos, titokban készített, majd célirányosan vágott videókról kormánypárti képviselők „kétségbeesést mímelve” kérdezik az államtitkárokat, minisztereket.
 
Ez a videó azonban nem utólag vágott felvétel, ennek elkészítését Pócs János sem tagadta – húzta alá a jobbikos képviselő.
 
Ennek ellenére kormányoldalon mindenki készséggel elfogadja Pócs „teljesen hiteltelen, átlátszó” magyarázatát, mely szerint a felvételen szereplő ember a barátja volt, és ő maga kérte az elkészítését – mondta Csányi, hozzátéve: a férfi rokonai hangosan kérték ki maguknak a felvételen láthatóakat. A képviselő szerint a fideszes képmutatás, álszent attitűd elfogadhatatlan.
 
Az ügyben egyébként az Országos Roma Önkormányzat is megszólalt, akik ugyancsak felszólították a fideszes politikust, hogy mondjon le képviselői mandátumáról.
 
Pócs Jánosnak nem ez az első botrányos ügye. Még 2017 telén posztolt a Facebookra egy képet egy disznóölésről, ahol a leölt állatra a Fidesz első számú közellenségének, Soros Györgynek a nevét kaparták rá.
 
Közvetlenül a választás előtt pedig egy olyan videó került napvilágra, ahol a fideszes politikus egy kiskorú lányt „fűz” nem kicsit illuminált állapotban.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 September