Híreink

Mi folyik itt, Budapesten? Adalékok az elmúlt napok történéseihez

2019-04-12 09:18
-A +A
1️⃣ A Jobbik semmilyen budapesti ellenzéki tárgyaláson nem vett részt, hiszen ezekre meghívást sem kaptunk. Az LMP-t meghívták ugyan, de megtűrt cselédként bántak velük, holott e két párt kapta a budapesti ellenzéki voksok 40%-át a 2018-as választáson. 
 
2️⃣ Az MSZP-s Molnár Zsolt által dominált áltárgyalások a megosztottságot mélyítik, amelyek egybevágnak a Fidesz érdekeivel. A manipulált közvélemény-kutatások és a sok esetben lejárt szavatosságú polgármester-jelöltek megnevezése mind ezt támasztják alá.
 
3️⃣ Az óbaloldali pártok a régmúlt dicsőség romjain, fideszes arroganciával osztogatnak pozíciókat, holott erre se felhatalmazásuk, se erkölcsi alapjuk, se valós erejük nincsen. A választók ezzel szemben kézzel fogható programot és világos akciótervet várnak, hogy mi fog történni Budapesten Tarlós István leváltása után. Puzsér Róbertnek van egy víziója, amivel lehet vitatkozni, de legalább van_miről_vitatkozni. A másik oldal ezt nem mondhatja el magáról.
 
4️⃣ Az LMP - mindeddig - sikeresen ellen tudott állni a szocialisták halálos ölelésének. A Momentum viszont a hétvégi bejelentéssel saját önfelszámolását helyezte kilátásba. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, talán még nem túl késő visszafordulni róla.
 
Ami jövőt illeti, a Jobbik nem fog belemenni elvtelen alkukba, nem támogatunk hiteltelen politikusokat. Ha úgy tetszik: nem asszisztálunk posztkommunista roncsderbikhez. Az összellenzéki együttműködés csak abban az esetben lehetséges, ha:
➡️ az óbaloldal újranyitja a tárgyalásokat, amelyhez egyenlő félként meghívást kap a Jobbik, az LMP és Puzsér Róbert Sétáló Budapest csapata,
➡️ a résztvevő pártok meg tudnak egyezni egy közös Budapest minimum programban,
➡️ az új pólus országgyűlési választáson elért eredményének megfelelő arányú kerületben tud egyedüli ellenzéki pártként elindulni, továbbá
➡️ az óbaloldali pártok elfogadható polgármester-jelölteket állítanak ki,
 
Annak, hogy Budapesten minden kerületben egy ellenzéki jelölt álljon fel a Fidesszel szemben, egyedül ez a járható útja. Ha idén ősszel nem sikerül teljes ellenzéki együttműködéssel lebontani a NER-t a fővárosban, azért a teljes felelősség azokat fogja terhelni, akik ezt a helyzetet előidézték. És nincs annyi "Egyenes beszéd", ami segíteni fog ezt kimagyarázni...Bencsik János Facebook-bejegyzése: Mi folyik itt, Budapesten? Adalékok az elmúlt napok történéseihez
 
Bencsik János
 

Ajánlott cikkek

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 July