Híreink

Mi folyik itt, Budapesten? Adalékok az elmúlt napok történéseihez

2019-04-12 09:18
-A +A
1️⃣ A Jobbik semmilyen budapesti ellenzéki tárgyaláson nem vett részt, hiszen ezekre meghívást sem kaptunk. Az LMP-t meghívták ugyan, de megtűrt cselédként bántak velük, holott e két párt kapta a budapesti ellenzéki voksok 40%-át a 2018-as választáson. 
 
2️⃣ Az MSZP-s Molnár Zsolt által dominált áltárgyalások a megosztottságot mélyítik, amelyek egybevágnak a Fidesz érdekeivel. A manipulált közvélemény-kutatások és a sok esetben lejárt szavatosságú polgármester-jelöltek megnevezése mind ezt támasztják alá.
 
3️⃣ Az óbaloldali pártok a régmúlt dicsőség romjain, fideszes arroganciával osztogatnak pozíciókat, holott erre se felhatalmazásuk, se erkölcsi alapjuk, se valós erejük nincsen. A választók ezzel szemben kézzel fogható programot és világos akciótervet várnak, hogy mi fog történni Budapesten Tarlós István leváltása után. Puzsér Róbertnek van egy víziója, amivel lehet vitatkozni, de legalább van_miről_vitatkozni. A másik oldal ezt nem mondhatja el magáról.
 
4️⃣ Az LMP - mindeddig - sikeresen ellen tudott állni a szocialisták halálos ölelésének. A Momentum viszont a hétvégi bejelentéssel saját önfelszámolását helyezte kilátásba. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, talán még nem túl késő visszafordulni róla.
 
Ami jövőt illeti, a Jobbik nem fog belemenni elvtelen alkukba, nem támogatunk hiteltelen politikusokat. Ha úgy tetszik: nem asszisztálunk posztkommunista roncsderbikhez. Az összellenzéki együttműködés csak abban az esetben lehetséges, ha:
➡️ az óbaloldal újranyitja a tárgyalásokat, amelyhez egyenlő félként meghívást kap a Jobbik, az LMP és Puzsér Róbert Sétáló Budapest csapata,
➡️ a résztvevő pártok meg tudnak egyezni egy közös Budapest minimum programban,
➡️ az új pólus országgyűlési választáson elért eredményének megfelelő arányú kerületben tud egyedüli ellenzéki pártként elindulni, továbbá
➡️ az óbaloldali pártok elfogadható polgármester-jelölteket állítanak ki,
 
Annak, hogy Budapesten minden kerületben egy ellenzéki jelölt álljon fel a Fidesszel szemben, egyedül ez a járható útja. Ha idén ősszel nem sikerül teljes ellenzéki együttműködéssel lebontani a NER-t a fővárosban, azért a teljes felelősség azokat fogja terhelni, akik ezt a helyzetet előidézték. És nincs annyi "Egyenes beszéd", ami segíteni fog ezt kimagyarázni...Bencsik János Facebook-bejegyzése: Mi folyik itt, Budapesten? Adalékok az elmúlt napok történéseihez
 
Bencsik János
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 May