Másfél millió magyar idén nagyszombat után is tartja majd a böjtöt

2019-04-18 11:37

„Magyarországon nőnek a bérek. A magyar családoknak átlagosan 27 millió forint megtakarításuk van. Újra nő a minimálbér. Magyarország jobban teljesít.” – állítja a kormányzati propaganda, harsogva, hogy Magyarországon minden rendben van.

A valóság ezzel szemben úgy áll, hogy Magyarországon a dolgozói szegénység közel 5%-kal növekedett 2010-et követően. A jövedelemi szegények száma több mint 1 millió 200 ezer, a munkaszegénység pedig mintegy 400 ezer embert érint ma Magyarországon.

Míg 2010-ben nagyjából 124 ezer nyugdíjast érintett a jövedelmi szegénység, 2017-re ez a szám 210 ezerre emelkedett. Emellett közel 20%-kal nőtt a burgonya, a friss zöldség és a gyümölcs ára, és rendszeresen 400 forint fölé kúszik a benzin literenkénti ára is. A magyar nyugdíjasok kétharmadának 140 ezer forintnál is kevesebb pénzből kell megélnie, és sokuk máig nem jutott hozzá a választásokat megelőzően beígért téli rezsicsökkentéshez.

A magyarok Európában, nem pedig a harmadik világban akarnak élni. Béruniót a dolgozóknak, létbiztonságot az idős honfitársainknak!

Helyezzék hatályon kívül a rabszolgatörvényt!

Segítsék elő a multinacionális és állami cégeknél foglalkoztatottak bérének európai szintre való felzárkóztatását!

Teremtsék meg a differenciált nyugdíjemelés lehetőségét – ezzel is szűkítve a legkevesebb és a legtöbb nyugdíjat kapók között tátongó hatalmas szakadékot!

Stummer János, a Jobbik alelnökeSajtóközlemény: Másfél millió magyar idén nagyszombat után is tartja majd a böjtöt

Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe

Mon
Tue