Valós megbecsülést a magyarországi bölcsődei hálózat valamennyi dolgozójának!

2019-04-22 13:31

1852-ben nyitották meg Magyarországon az első bölcsődét, és hozták létre a kisgyermek ellátás intézményét. 2010 óta április 21-e a Bölcsődék Napja, ez a nap azokról szól, akik hivatásuk gyakorlásával teszik élhetőbbé a kisgyermekes családok hétköznapjait.

A Jobbik a szakma nagyobb megbecsülését kéri a társadalom egészétől, és felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb tegyen lépéseket e szférában dolgozók bérének emelkedése érdekében, ne hitegesse őket tovább. Nem ígéretekre, hanem tettekre van szükség.

Ismerjük jól az Orbán-kormány álságos politikáját, miszerint, nem azt kell nézni, mit mond, hanem azt, mit tesz! Így ezúton emlékeztetjük rá, látjuk, hogy mit tesz, és azt is, mit nem! Nem épült meg a 2018-ra beígért 60 ezer bölcsődei férőhely, sőt, Novák Katalin nem restellte letagadni pár hónapja saját ígéreteit, mellyel arcul csapta a bölcsődei dolgozókat, s a kisgyermeket nevelő családokat! De a legnagyobb arculcsapást maga a miniszterelnök teszi azzal, hogy 2010 óta halogatja az ágazatban dolgozók bérrendezését, holott 2010-ben még azt ígérte kormányprogramjában, haladéktalanul visszaadja a szociális ágazatban dolgozók megbecsülését. Ennek egyik módja bérük emelése lenne.

Elég volt a szavakból, lássuk a tetteket! Valós megbecsülést a magyarországi bölcsődei hálózat valamennyi dolgozójának!

Hálával és köszönettel tartozunk a kisgyermeket nevelőknek, a szaktanácsadóknak, a vezetőknek, a bölcsődeorvosoknak, és a bölcsődei munka során nélkülözhetetlen technikai dolgozóknak egyaránt. Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a bölcsődék napján a magyarországi bölcsődék minden dolgozóját.

További munkájukhoz jó egészséget kívánok!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében őszinte tisztelettel,

Stummer János, alelnök

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

Mon
Tue