A Jobbik támogatást követel a jégkárosult gazdáknak!

2019-05-07 08:38

Jégveréssel pusztító vihar csapott le május 4-én délután Bács-Kiskun megyére. Kecelen borsószem nagyságú jégdarabok estek, amelyek óriási gondot okoztak a mezőgazdaságban. A térségbeli termelők többsége 50 százalékos kárral számol. A jelentős terméskiesés és a többlet védekezés költsége mellett probléma, hogy a megmaradt termésen meglátszódik a jégverés. Kiskőrösön olyan sűrűn esett a jég, hogy úgy tűnt, mintha havazna. Itt a termelők nagy részét mintegy 60%-os kár érte. A Jobbik az országos jégkármérséklő rendszert évi 2 milliárd forintból működtető Agrárkamara magyarázkodása helyett azonnali segítséget követel az érintett gazdálkodók számára. A térségben ráadásul a korábbi években sem működött megfelelően a közpénzből épített védelem, tavaly a Soltvadkert környéki gazdák jártak a legrosszabbul. A korábbi rossz tapasztalatok után, a mostani káresemény kapcsán nem lehet megkerülni a fideszes vezetésű Agrárkamara felelősségét. A Jobbik a bajba jutott termelők azonnali és teljes körű kártalanítása mellett vizsgálatot követel annak érdekében, hogy a jövőben ne érhesse ilyen mértékű kár a Bács-Kiskun megyei termelőket.

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és Magyar Zoltán, a Mezőgazdasági bizottság alelnökeSajtóközlemény: A Jobbik támogatást követel a jégkárosult gazdáknak!

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".

Mon
Tue