EP-választás: Túléli-e Borsod a Fideszt?

2019-05-07 18:05

Ezt a kérdést tette fel keddi, sajószentpéteri sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szerint a Fidesz olcsó munkaerőre építő gazdaságpolitikájának egyik legnagyobb áldozata Borsod: az itt élők átlagfizetése 100 ezer forinttal marad el a fővárosi szinttől, sokaknak pedig már jobban megéri a közeli Szlovákiában munkát vállalni, mint a megyében. A Fidesz az alacsony bérszínvonalat nem problémának, hanem versenyelőnynek látja: béremelés helyett olcsó keleti vendégmunkásokat hoznak a térségbe, Tiszaújvárosba például törököket.

A Fidesz lemondott a térségről, tette hozzá Jakab Péter, aki szerint pénz is csak akkor jön a megyébe, ha abból Mészáros Lőrinc gazdagodhat, utalt a politikus a méregdrága M30-as autópályára, amit részben Mészáros Lőrinc érdekeltségei építenek. „Orbán strómanja úgy tűnik, a sajószentpéterieknek oly sokszor megígért 26-os elkerülőben már nem lát üzletet, valószínűleg ezért nem épül meg az útszakasz” fogalmazott a politikus. Hozzátette: írásbeli kérdésére azt válaszolta a kormány, hogy bár keresik az útra a pénzt, 2022-ig nem tervezik a megvalósítását.

Jakab Péter szerint a Fidesz nemet mondott Borsodra, május 26-án azonban a Borsodiak is nemet mondhatnak a Fideszre, ha a Jobbik programjára szavaznak, amely többek között a korrupció felszámolásával juttatna forrást a térségnek, legyen szó béremelésről, vagy a 26-os elkerülő megépítéséről.

Jobbik Borsod Megye

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

Mon
Tue