Hazugsággal riogat a Fidesz - a Terrorelhárítás cáfolta a kampányfilm állításait

2019-05-07 18:11

Ismét kamuval kampányol a Fidesz a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke szerint. Mirkóczki Ádám fővárosi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a Terrorelhárítás parancsnoka korábban megcáfolta a focimeccsek szünetében is levetített, kormánypárti videó legfontosabb üzeneteit.

A 37 másodperces kampányfilm Hasszán F.-ről szól, akit a Liszt Ferenc repülőtéren fogtak hamis iratokkal való visszélés miatt még decemberben. A magyar hatóságok elítélték, és már ki is toloncolták volna, de ekkor az európai társszervek jelzése nyomán kiderült, hogy az Iszlám Állam terroristájaként legalább 20 embert végezhetett ki Szíriában. Ezután vették csak őrizetbe, és a Fidesz rájött, hogy ezt az ügyet kampánycélokra is fel lehet használni. A feltételezett terroristáról készítettek ezért egy videót, amelyben azt állítják, hogy (egyébként nem az EU, hanem az ENSZ által osztogatott, csak Görögországban felhasználható) migránskártya volt nála, és hogy Magyarországra akart jönni.

Hajdú János a Nemzetbiztonsági Bizottság március 26-i ülésén azonban teljesen másról számolt be, mint amit a Fidesz állít. A TEK parancsnoka a meghallgatáson ugyanis azt mondta: nem jelenthető ki, hogy a Hasszán F. migránskártyát kapott, sem pedig az, hogy Magyarországra jött volna.
A Jobbik képviselője szerint pártjának elsődleges az ország biztonsága, de a szavazók szándékos félelemben tartása az ugyanolyan merénylet a magyar társadalom ellen, mintha valaki bedobná a gyeplőt a terrorizmussal kapcsolatban.

„A Fidesz továbbra sem unja, inkább nagyobb fokozatra kapcsol a terrorizmussal riogatás tekintetében, olyannyira, hogy most már egy virtuális valóságot épít, miközben három év alatt 86 ezer bevándorlót engedett be az országba.”

Mirkóczki szerint, bár nem valószínű, de az is elképzelhető, hogy az illetékes szervek elhallgatták a teljes igazságot a Nemzetbiztonsági Bizottság elől. A testület elnöke ezért Pintér Sándor belügyminisztertől vár választ arra, hogy vajon a TEK vezette őket félre Hasszán F. ügyével kapcsolatban, vagy a Fidesz hazudik ismét.

alfahir.hu - jobbik.hu

Sneider Tamás Facebook-bejegyzése.
Ismét kiderült, hogy hazudtak.

Mon
Tue