Híreink

Fizesse ki a kormány a magyar munkavállalók kieső bérének 80%-át!

2020-03-30 16:44
-A +A
Z. Kárpát Dániel javaslata szerint a válság miatt veszélybe kerülő munkabér 80 százalékát a magyar államnak kellene garantálnia. 
 
"Ha a magyar állam garantálni tudná a magyar emberek bevételeit, akkor el tudnánk kerülni a nagyvilágban számos helyen előkerülő válságörvényeket"
 
- mondta el online sajtótájékoztatóján a politikus hozzátéve, hogy Japánban például 800 ezer forinttal felérő támogatást nyújt az állam a járvány miatt válságba kerülő családok számára, annak érdekében, hogy ne lehetetlenüljenek el. 
 
Megjegyezte, hogy térségünkben  a cseh, a szlovák, a lengyel, a bolgár és a román kabinet meg tudta ezt oldani,
 
"nem hisszük el, hogy a magyar kormánynak csak egy nulla százalékos kipótlásra telik".
 
Pártunk kész csomagot nyújtott be a törvényhozásnak, amelyben javasoljuk, hogy az általunk korábban kezdeményezett Magyar Munkahelyvédelmi Alapon keresztül több százmilliárdos költségvetési átcsoportosítással, a legnagyobb tőkeerejű, jellemzően multinacionális cégek befizetéseivel, valamint várható nemzetközi forrásokkal garantáljanak juttatást a munkavállalóknak. Úgy gondoljuk, az külön alku tárgyát képezheti, hogy a későbbiekben adó- vagy járulékkedvezmények formájában hogyan tudják részben vagy egészben visszanyerni ezeket a befizetéseiket az érintett nagyvállalatok.
 
A munkahelyvédelmi alappal munkahelyek tömegét lehetne megmenteni a későbbi megszűnéstől, tömegeket lehet a segélyezés elől az aktív munkaerő-piacon tartani.
 
Célunk, hogy Magyarországon senkit ne fenyegessen éhezés, kilakoltatás, teljes ellehetetlenülés.
 
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 May