Programunk (2014)

Energetikai program (2014-es választási program)

Kimondjuk. Megoldjuk.
 
  • A stratégiai fontosságú energetikai szolgáltatásokat és a szénhidrogén-kutatási tevékenységet vissza kell venni állami kézbe.
  • Preferáljuk az Oroszországgal való együttműködést a paksi atomerőmű bővítése kapcsán, ugyanakkor biztosítani fogjuk, hogy a kivitelezésben minél nagyobb arányban vegyenek részt átlátható módon hazai vállalkozások.
  • A villamosenergia-termelés tekintetében a nap-, illetve szélenergia hasznosítását is támogatjuk.
  • A hazai energia fogyasztás 10-12%-a állítható elő a folyóink hatékonyabb kihasználásával, ezért támogatni fogjuk vízerőművek építését.
  • Szivattyúturbinás energiatároló erőműveket fogunk építeni, hogy az éjszaka termelt energiát napközben hasznosítani tudjuk, így csökkentve energiafüggőségünket.
  • Jelentős szerepet szánunk a geotermikus energia hasznosításának a lakóházak és intézmények fűtésében.

 

 

Kapcsolódó videók

Szakpolitikusaink

Balczó Zoltán
országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Tovább »

Teljes programunk

programról