Programunk (2014)

Oktatáspolitikai program (2014-es választási program)

tanuló gyerekek
Kimondjuk. Megoldjuk.
 
  • A Jobbik megszünteti a kétszintű érettségit, mert az a minőség ellen hat. Az érettségit és a felvételit újra szétválasztjuk.
  • A deviáns magatartási formákat és az iskolai erőszakot keményen szankcionáljuk, emellett külön stratégiát fogunk alkotni az egyre riasztóbb méreteket öltő, de nagyobbrészt felderítetlenül maradó iskolai droghasználat és a nemi erőszak terjedésére.
  • A pedagógusoknak valódi életpályát kínálunk, amely a diplomás átlagot elérő bérnövekedés mellett olyan szempontokat vesz figyelembe, mint a pályán eltöltött idő, a megszerzett tudás, a többletfeladatok vállalása, a speciális körülmények között végzett munka, emellett a hiányszakmává vált,természettudományos tantárgyakat tanító pedagógusok képzését külön ösztöndíjjal is népszerűsítjük.
  • Bentlakásos iskola hálózatot hozunk létre a leszakadó családok gyermekeinek.
  • Két évre előre jelezzük az egyes szakokra felvehető hallgatók létszámát, hogy a fiatalok biztonsággal tervezhessék jövőjüket, s az állami finanszírozású felsőoktatási helyek számát jelentősen növelni fogjuk.

 

 

 

Szakpolitikusaink

Balczó Zoltán
országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Tovább »

Teljes programunk

programról