"Egy jobb Magyarország megteremtéséért dolgozunk"

2012-11-12 12:51
-A +A

Strifler Attila a képviselő-testület legfiatalabb tagja, novemberben lesz 27 éves. Az Evangélikus gimnáziumban érettségizett, a főiskolán, személyügyi szervező szakon szerzett diplomát, majd a Pécsi Tudományegyetemen végzett humánszervező szakon. Egy jobb Magyarországon szeretne élni, ha kell ezért utcára megy, és ezen dolgozik a testületben is.

– Már szinte az iskolapadban politizált, ma a helyi Jobbik alelnöke. Mi volt az, ami elindította ezt a késztetést?

– 2006-ban az őszödi beszéd hatására úgy éreztem, muszáj tenni valamit, csatlakoztam azokhoz, akik a békéscsabai Kossuth téren adtak hangot nemtetszésüknek. Aztán kerestük, hogyan tehetnénk többet. Sok jobbikos társammal együtt én sem tartom magam politikusnak, de tudomásul kellett venni, hogy a jelenlegi alkotmányos berendezkedés mellett így lehet a legjobban érvényesíteni az elképzeléseinket.

– A közbeszerzési és döntéshozó bizottság, valamint a pénzügyi, gazdasági és városfejlesztési bizottság tagjaként mennyire sikerül érvényesítenie a Jobbik számára fontos értékeket?

– Bizottsági és testületi szinten is kisebbségben vagyunk, és bár a Fidesz mindig nemzeti együttműködésről beszél, nem sok lehetőséget hagy az ellenzéki képviselőknek. Amivel élni tudunk, az a nyilvánosság ereje. Ez történt például a békéscsabai piac ügyében is. Úgy éreztük, a Fidesznek nem minden tagja elkötelezett amellett, hogy hosszú távon (egyelőre fele részben) a város üzemeltesse a piacot. Mi mindenütt azt közvetítettük, hogy ennek így kell lennie, végül sikerült a fideszes döntéshozóknál is átbillenteni a mérleget. A piacból ebben az évben több mint százmilliós bevételt vár a vagyonkezelő, ennek felét visszaforgatják fejlesztésre. Korábban éves szinten négymilliós bérleti díj jött be az egész piacot üzemeltető cégtől, tehát tizenhét éve valakik itt nagyon rossz döntést hoztak, nagyon rossz szerződést kötöttek. És ez csak egy szegmense a város életének.

– A Jobbik szervezett már tüntetést, népfőiskolát és nemzeti kávézót is Békéscsabán. Milyen további terveik vannak?

– A parlamentben és a helyi önkormányzatokban képviseljük az általunk fontosnak tartott értékeket, ha arra van szükség, akkor utcára megyünk, és persze masszívan építkezünk. Nem titkolt célunk, hogy a 2014-es választásokon Békéscsabának mi szeretnénk országgyűlési képviselőt és polgármestert adni. Ellenzékből nehéz demonstrálni, milyen lenne egy jobbikos városvezetés, de vannak erre jó példák az országban.

– Az emberek egy részében vannak félelmek a Jobbik radikális fellépését illetően.

– Általában ránk sütik, hogy előítéletesek vagyunk, közben a médiában azt tapasztaljuk, hogy velünk szemben vannak előítéletek. Pedig mi nem kívánunk különbséget tenni bőrszín vallás vagy más alapján, az az elvünk, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok és törvények vonatkoznak. Aki ezeket nem hajlandó betartani, annak viselnie kell a következményeket. A Jobbik egy olyan mozgalom, amely azért jött létre, hogy jobbá tegye az országot, egy jobb Magyarország megteremtéséért dolgozom én is.

Forrás: Mikóczy Erika - csabaimerleg.hu

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.
Több mint száz résztvevővel tartott gyűlést a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5.számú választókerülete.
Gyöngyösi Márton nyílt levele Kiss Antal teológusnak.
A Jobbik petíciót indít a kormányzat befolyásolási törekvései miatt

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 August