Utat mutatnak a rombolóknak

2012-11-13 15:00
-A +A

A helyi közösség érdekében folytatott küzdelem, valamint a biztonságos és élhető település kialakításának módszertana témájában hirdetett lakossági fórumot Budai Lóránt, a Jobbik jászberényi önkormányzati képviselője és helyi elnöke.

Az Öregerdei Gyermektáborban november 9-én délután tartott lakossági fórumon közel hetven érdeklődő várta a képviselőt. Budai Lóránt igyekezett tisztázni, hogy a Neszűri Munkacsoport vezetéséről történt lemondása nem jelent egyet azzal, hogy cserbenhagyta a külterületi lakosokat. Ezt bizonyítandó ismertette azokat a konkrét lépéseket, amelyeket a külterület közbiztonsága érdekében a közelmúltban tett.

Mivel többen értetlenül álltak az előtt a bejelentése előtt, hogy lemond a Neszűri Munkacsoport elnökségéről, röviden vázolta a munkacsoport elmúlt másfél évi tevékenységét és annak kétes eredményeit, rossz tapasztalatait, melyek végül a lemondásához vezettek. Mivel a munkacsoport gyakorlati haszon nélkül és ténylegesen elért változások nélkül végezte munkáját, a képviselő más megoldási lehetőséget keresett a külterület gondjainak felszámolására. Pártja szakemberinek támogatása mellett beléptek az Érpataki Modell Országos Hálózatába (melynek tagja pl.: Miskolc, Konyár, Sajóbábony, Nemti, Gyöngyös és Hajdúdorog). Hangsúlyozta, a civil lakosság mellett jegyzők, polgármesterek, országgyűlési képviselők és jogi szakemberek is segítik a munkájukat. Az eddigi bejelentéseiket, melyeket állítása szerint dr. Győri János „elfelejtett” továbbítani, újabb helyszíni szemlék alkalmával felülvizsgálják, és azokat ők továbbítják majd az illetékes szervek felé.

alt

Turóczi György, a Jobbik jászberényi alelnöke ismertette az Érpataki Modell alapjait és lényegét, amelyet véleménye szerint nemcsak a külterületekre, hanem a város egészére érdemes lenne alkalmazni.
- Álláspontunk szerint a település vezetőinek a legnagyobb erőfeszítéseket a rend kialakítása, fenntartása és megszilárdítása érdekében kell kifejteni, ezután jöhet minden egyéb, mert a rend a szilárd és nélkülözhetetlen alap. A meglévő jogszabályokat merni kell alkalmazni, valamint meg kell követelni és ki kell kényszeríteni az olyan jogalkalmazást, mely kivételezések nélkül, következetesen és hatékonyan a konfliktusokat is felvállalva. Fontos feladatunknak tekintjük a rendeltetésszerű jogalkalmazás kikényszerítését az állami hatóságoktól, ugyanis az itt közpénzen alkalmazott köztisztviselők mulasztásainak következményei azok a közállapotok, melyek többek közt ma a Neszűrben találhatók – fogalmazott az alelnök.

Budai Lóránt hozzátette, a lemondás óta négy közérdekű bejelentéssel élt a város jegyzője, valamint a megyei kormányhivatal felé. Ezekben az illegális építkezésekre és bontásokra, az elhanyagolt, szemetes, fertőzésveszélyes területekre és néhány életveszélyessé vált ingatlanra hívták fel a figyelmet. A kormányhivatal illetékes szakigazgatási szerve vissza is jelzett és kifejtette, hogy a problémamegoldása céljából személyesen is részt kívánnak venni a helyszíni szemle lefolytatásában.

Bobák Zsolt választókerületi szervező az általuk kidolgozott értékteremtő közmunkaprogramról ejtett néhány szót, melyet a városvezetés szintén nem fogad el. A fórum a sok egyéni panasz mellett különös hangsúly helyeződött a már régóta ismert problémákra. A külterületen élők nem találkoznak sem a Neszűri Polgárőrséggel, sem a mezőőrökkel. Kritizálták a választott képviselő és a rendőrség munkáját is.

Forrás: TutiHír

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.
Több mint száz résztvevővel tartott gyűlést a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5.számú választókerülete.
Gyöngyösi Márton nyílt levele Kiss Antal teológusnak.
A Jobbik petíciót indít a kormányzat befolyásolási törekvései miatt

Eseménynaptár

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 August